yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4151
EURO
34,8070
ALTIN
2.419,64
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

RESSAMLAR, HERSEK BÖLGESİNE HAYRAN KALDILAR

RESSAMLAR, HERSEK BÖLGESİNE HAYRAN KALDILAR
09.06.2023 15:44
0
A+
A-
  • Altınova Belediyesi’nin 5. Uluslararası resim sergisi niteliğinde olan 6 ülkeden 32 ressamın eserleriyle katıldığı Altınova İpekyolu Resim Sergisi büyük bir beğeniyle tamamlandı..

 

Haber / Esin KAYA

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, sergiye katılan ressamları Hersek Lagünü’nde ağırlayarak, bölge hakkında bilgi verdi. Başkan Oral, misafirlerini ilk olarak Altınova Hersek Dilburnu Deniz Müzesi’ni gezdirdi. Başkan Oral, bölgenin önemli açık hava deniz fenerleri müzesi olacağını söyledi.

Dünyada örneği yok..

Hersek bölgesinin Türk ve dünya tarihi açısından öneminin yeni anlaşılmaya başlandığını ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Hem antik dönem hem de Osmanlı Dönemi’ne ait iki deniz fenerinin bir arada tek yer olan Hersek Lagünüdür. Aynı zamanda böylesi bir bölgede arkeolojik kazının yapıldığı tek yer de Hersek’tir.  Antik Çağdan Osmanlı’ya deniz fenerleri ilgili tarihi bir yolculuk, tarihe dokunduğunuz ve keşfedeceğiniz önemli bir merkez olacak. Altınova Hersek Dilburnu Deniz Müzemizin açılışını da en kısa zamanda yapacağız. Ayrıca dünyanın ünlü deniz fenerlerinin replikalarının yanı sıra sosyal tesisler yer alacağı bir yer olacak” diye konuştu.

Hayran kaldılar..

Deniz Müzesi’nin ardından Başkan Oral ve misafirleri, Altınova Belediyesi Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Tıbbî Aromatik Bitkiler Bahçesi’ni gezdiler. Bölge hakkında bilgi alan ve bitkileri tek tek inceleyen ressamlarTıbbî Aromatik Bitkiler Bahçesi’ne hayran kaldılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.