yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

Rektör Cebeci’den Yalova Kent Konseyi’ne ziyaret

Rektör Cebeci’den Yalova Kent Konseyi’ne ziyaret
09.02.2022 18:31
0
A+
A-

 

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir ve yürütme kurulu üyelerine iade ziyaretinde bulundu. Ziyarette Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş ve Kadın Meclisi Başkanı Nurten Anıl’ın yanı sıra Yürütme Kurulu Üyeleri; Melahat Yalçın, Ayhan Polat, Volkan Yılmaz, Mehtap Hiçyılmaz ve Dr. Hasan Sesli de hazır bulundu.

Kandemir hedeflerini anlattı 

Başkan Kandemir, ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek Rektör Cebeci’ye bir aylık süre içerisinde yapılan Kent Konseyi çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gençlik ve Engelli Meclislerinin en yakın zamanda kurulacağı, bu konuda Yalova Üniversitesi’nin de desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti. Çalışma Gruplarının “Kentsel Sorunlar ve Çözüm Önerileri” anket çalışması ile belirlendiğini ve onların da çalışmalarına yakın zamanda başlayacağını sözlerine ekledi.  Kandemir ayrıca, Yalova şehri ve üniversitenin yakınlaşmasının önemli olduğunu vurgulayarak, bu konuda birlikte çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Cebeci, beş yılda yapılan hizmetlerden söz etti

Rektör Cebeci ise, Yalova Kent Konseyi Meclislerine ve Çalışma Gruplarına her zaman destek vermeye hazır ve her türlü işbirliğine açık olduklarını belirterek söze başladı.

Yalova’nın geleceği için önemli gördüğü konular hakkında görüş ve önerilerini belirten Rektör Cebeci, “Yalova bir sanayi kenti değil, Marmara Bölgesi’nin kültür-turizm başkenti olarak planlanmalı. Bunun için sağlık turizminin geliştirilmesi, sanatsal faaliyetlere ağırlık verilmesi, Yalova’ya özgü sanatsal ürünlerin oluşturulması önemlidir. Yalova’da faaliyet gösteren tüm STK’ları kapsayacak şekilde bir Halk Meclisi oluşturulmalı. Üç gün süreli Yalova’ya dair fikir ve projelerin tartışılacağı bir kongrenin düzenlenmesi kent için önemli olur. Böylelikle, Yalova’nın geleceği için ortak bir akıl oluşturulur” dedi.

‘Etibank arazisinde, Türk-İslam Dünyası Araştırma ve Kongre Merkezi istiyoruz’

Rektör Cebeci, Yalova Üniversitesi olarak kendilerine tahsis edilen Etibank arazisi üzerinde, Türk-İslam Dünyası Araştırma ve Kongre Merkezi kurmak istediklerini, bunu gerçekleştirmeleri durumunda Yalova’nın sosyo-ekonomik anlamda gelişimine katkı sağlanacağını vurguladı. Bir başka önemli hizmetin ise, Yalova İhtisas OSB ile Yalova Üniversitesi arasında, Yalova Üniversitesi Kampüs alanı içerisinde kurulacak olan Teknopark ve OSB içerisinde kurulacak Teknoloji Kampüsü hakkında, Yalova Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerini bilgilendiren Rektör Cebeci, yeni kurulan olan Tıp Fakültesi’nin geldiği son nokta ile ilgili gelişmeleri paylaştı. Tıp Fakültesi’nin morfoloji binasının, dersliklerinin ve öğretim görevlisi odalarının kampüs içerisinde inşa edilmekte olan öğrenci merkezinin dönüşümü ile tamamlanacağını ve fakültenin yılsonu itibariyle hizmet vermeye hazır hale geleceğinin müjdesini veren Cebeci, “Böylelikle şu an için Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenim gören öğrencilerin de yeni öğrencilerle birlikte artık Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenimlerine devam edecekler” müjdesini verdi.

Teşekkür etti

Çalışma Grubu toplantısı şeklinde gerçekleşen ziyaret sonunda Başkan Kandemir, görüşmenin çok verimli geçtiğini ifade ederek, Rektör Cebeci’ye ziyareti için teşekkür etti ve gayretli çalışmalarında başarılar diledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.