yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,1173
EURO
38,1281
ALTIN
2.875,88
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Yağmurlu
22°C
Yalova
22°C
Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Çok Bulutlu
27°C

PROTOKOL GAZİLERİ UNUTMADI

PROTOKOL GAZİLERİ UNUTMADI
20.09.2024 17:39
0
A+
A-

‘ONUR DUYDUK’

 Yalova Protokolü, 19 Eylül Gaziler Günü’nde gazileri evlerinde ziyaret etti..

Haber / Zeynep TAŞTAN

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve beraberindeki protokol üyeleri, Kıbrıs Barış Harekatı gazileri ve malul gazileri evlerinde ziyaret ederek, onların kıymetli anılarını ve vatan uğruna verdikleri hizmetleri dinledi. Ziyaretler, gaziler ve ailelerine moral vermek amacıyla düzenlendi ve büyük bir anlam taşıdı. Vali Dr. Hülya Kaya, bu anlamlı günde ilk olarak Mustafakemalpaşa Mahallesi’nde ikamet eden Muharip Gazi Hidayet Karaoğlu’nu ve ailesini ziyaret etti. Vali Kaya, gazinin vatan savunmasında gösterdiği fedakarlıkları dinlerken, gazilik mertebesinin taşıdığı onuru vurguladı. Karaoğlu’nun yaşadığı deneyimlerin, vatan sevgisinin en güzel örneklerinden biri olduğunu belirten Vali Kaya, gazilere duyulan minnetin her zaman canlı tutulması gerektiğini ifade etti.

‘ONUR DUYDUK’..

Bu ziyaretin ardından Vali Kaya ve beraberindeki heyet, Çiftlikköy’de yaşayan Malul Gazi İbrahim Deniz’in evine giderek, Deniz ve ailesi ile bir araya geldi. Gaziliğin, bir milletin hafızasında ömür boyu taşınacak bir şeref olduğunu belirten protokol üyeleri, gazilerin cesaret ve fedakarlıklarının asla unutulmayacağını dile getirdi. Ziyaret sonrası açıklama yapan Vali Kaya, şunları söyledi: “19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle gazilerimizle ve aileleriyle bir araya gelmekten büyük onur duyduk. Gazilerimiz, vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna çok büyük fedakarlıklar yaptılar. Anlattıkları hatıralar, yaşadıkları zorluklar, her birimizin yüreğine dokundu. Onlara olan minnetimizi göstermek, moral vermek için bu tür ziyaretleri önemsiyoruz. Bugün de gazilerimizin evlerinin kapılarını bizlere açarak misafirperverlik gösteren tüm gazilerimize ve ailelerine teşekkürlerimizi sunuyor, Gaziler Günü’nü bir kez daha kutluyorum.” Ziyaretler sırasında Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’ya Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Tahir Göncüoğlu, Çiftlikköy Kaymakamı Ali Ada, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ve İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk eşlik etti. Protokol üyeleri, gaziler ve aileleri ile sohbet ederek, onlara moral ve desteklerini ilettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.