yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
19°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

PROJEYE TÜBİTAK DESTEĞİ

PROJEYE TÜBİTAK DESTEĞİ
28.12.2021 14:42
0
A+
A-

Yalova Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Oya Irmak Cebeci’nin atık ekmeklerin değerlendirilmesine yönelik projesi TÜBİTAK tarafından desteklenecek..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Oya Irmak Cebeci’nin yürütücülüğünü üstlendiği “Mikroalglerden Tek Hücre Proteini Üretiminde Atık Ekmeklerin Kullanımı” başlıklı proje, TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı (1001) kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Bursa Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Furkan Türker Sarıcaoğlu ve Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Neslihan Dündar da projede araştırmacı olarak yer alıyor. Projede “Yurtiçi Tasarrufların Artırılması ve İsrafın Önlenmesi” politikaları göz önüne alınarak ekmek israfının yol açtığı ekonomik kayıpların önüne geçilmesi planlandı. Bu kapsamda atık ekmekler farklı mikroalg türlerin geliştirilmesinde kullanılarak “gıda” niteliğinde biyokütle elde edilmesi amaçlanıyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.