Yalova Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Oya Irmak Cebeci’nin atık ekmeklerin değerlendirilmesine yönelik projesi TÜBİTAK tarafından desteklenecek..
Haber / Zeynep TAŞTAN
Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Oya Irmak Cebeci’nin yürütücülüğünü üstlendiği “Mikroalglerden Tek Hücre Proteini Üretiminde Atık Ekmeklerin Kullanımı” başlıklı proje, TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı (1001) kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Bursa Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Furkan Türker Sarıcaoğlu ve Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Neslihan Dündar da projede araştırmacı olarak yer alıyor. Projede “Yurtiçi Tasarrufların Artırılması ve İsrafın Önlenmesi” politikaları göz önüne alınarak ekmek israfının yol açtığı ekonomik kayıpların önüne geçilmesi planlandı. Bu kapsamda atık ekmekler farklı mikroalg türlerin geliştirilmesinde kullanılarak “gıda” niteliğinde biyokütle elde edilmesi amaçlanıyor.