yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

PROF. DR SELAMİ ÖZCAN’A ÖNEMLİ GÖREV

PROF. DR SELAMİ ÖZCAN’A ÖNEMLİ GÖREV
10.08.2023 14:42
0
A+
A-

Binlerce memur ve memur emeklilerini yakından ilgilendiren 2024-2025 yıllarını kapsayan mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin hakem heyeti belli oldu..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Buna göre 25 Temmuz 2023 Tarih ve 2023/332 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Yalova Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selami Özcan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Üyeliğine (yedek) seçildi. Binlerce memur ve memur emeklilerini yakından ilgilendiren 2024-2025 yıllarını kapsayan Mali ve Sosyal Haklarının belirleneceği 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin hakem heyeti belli oldu. Buna göre 25 Temmuz 2023 Tarih ve 2023/332 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Yalova Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selami Özcan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Üyeliğine (yedek) seçildi. 1 Ağustos’ta başlayan ve komisyon çalışmaları ile devam görüşmelerde, 22 Ağustos’a kadar yetkili konfederasyon Memur-Sen ve hükümet arasında uzlaşma sağlanamazsa en son kararı hakem heyeti verecek.

4 AKADEMİSYENDEN BİRİSİ YALOVA ÜNİVERSİTESİ’NDEN…

İkisi asil ikisi yedek 4 akademisyenin yer aldığı heyette Yalova Üniversitesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Özcan üye (yedek) olarak seçildi. Heyetteki akademisyenlerden ikisi Kamu İşveren Heyeti tarafından doğrudan belirlenirken diğer iki isim konfederasyonlar tarafından önerilen adaylar arasından seçildi. Üniversitelerdeki ilgili bölüm/bilim dallarından Cumhurbaşkanı tarafından doğrudan hakem olarak seçilen üye Prof. Dr. M. Fatih Uşan (asil) ve Prof. Dr. Mehmet Barca (yedek), konfederasyonlar tarafından önerilen adaylar arasından belirlenen Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Yardımcıoğlu (asil) ve Prof. Dr. Selami Özcan (yedek) heyette yer alacak isimler olarak belirlendi.

HAKEM HEYETİ 31 AĞUSTOSTA KARAR VERECEK..
22 Ağustos Salı günü yasaya göre kamu işvereni ile yetkili konfederasyon arasında uzlaşma sağlanamazsa ve 23-25 Ağustos tarihleri arasında (düşünme sürecinde) da konu mutabakatsızlıkla sonuçlanırsa görüşmeler bitecektir. Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen hakem heyeti 26-31 Ağustos tarihleri arasında karar vermek için bir araya gelip nihai kararı verecek ve 31 Ağustos itibarıyla toplu sözleşme süreci sonlandırılmış olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.