yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5431
EURO
34,8206
ALTIN
2.432,77
BIST
9.707,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

POTADA SÜRPRİZLER HAFTASI

POTADA SÜRPRİZLER HAFTASI
26.04.2022 17:00
0
A+
A-

 

 

Onur ERDİK

 

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun düzenlediği ING Basketbol Süper Ligi’nde 29.hafta heyecanı yaşandı. Birbirinden zorlu karşılaşmaların oynandığı haftada iki maç, 1 Mayıs Pazar gününe ertelendi. Şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe Beko, sahasında Türk Telekom’la kozlarını paylaştı. Sarı-lacivertliler, rakibini 92-63’lük skorla geçerek 52 puana ulaştı ve liderlik koltuğunda yer aldı. 40 puandaki Ankara temsilcisi ise play-off şansını tamamen kaybetti.

Daçka’ya Kartal engeli..

Ligde play-off sıralaması açısından önem taşıyan mücadelede Beşiktaş Icrypex, evinde Darüşşafaka ile karşılaştı. Siyah-beyazlılar, güçlü rakibini 81-75’lik skorla devirerek dikkatleri üzerine çekti. Bu sonuçla Kara Kartal, 44 puan ve averajla 8.sırada yer aldı. 48 puana sahip Daçka da averajla haftayı 3.sırada bitirdi.

Büyükçekmece, İzmir’de kazandı..

Öte yandan kümede kalmayı garantileyen Büyükçekmece Basketbol, İzmir deplasmanında sürpriz bir galibiyete imza attı. İstanbul ekibi, Pınar Karşıyaka’yı 78-70 mağlup etti. Bu sonuçla Büyükçekmece, 39 puanla 12.sırada ligi bitirmeyi garantiledi. 46 puanlı Pınar Karşıyaka da 5.basamakta kendisine yer buldu.

Merkezefendi, Petkim’e boyun eğdi..

Küme düşme potasını yakından ilgilendiren mücadelede Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket, evinde Aliağa Petkimspor’a sürpriz bir şekilde 93-78 boyun eğdi. Bu sonuçla İzmir ekibi, 37 puanla 14.sırada yer alıp kümede tutunmayı da büyük ölçüde garantiledi. Deniz ekibi de 37 puanla 13.sırada bulunmasına rağmen ikili averaj sebebiyle küme düşme korkusu yaşamaya başladı. Haftanın diğer maçlarında; Galatasaray Nef, müthiş çekişmeye sahne olan maçta Tofaş’ı 90-89 devirdi. Frutti Extra Bursaspor da seyircisi önünde küme düşmesi daha önce kesinleşen Afyon Belediyesi’ni 94-59’la geçti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.