yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3633
EURO
34,6915
ALTIN
2.392,12
BIST
10.162,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
19°C
Yalova
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

POTADA LİG ŞEKİLLENİYOR

POTADA LİG ŞEKİLLENİYOR
08.03.2023 17:03
0
A+
A-

PLAY-OFF YOLUNDA BÜYÜK AVANTAJ!

  • Türkiye Basketbol Ligi’nde 19.hafta, bir maç haricinde tamamlandı. Son 11 haftasına girilen maratonda lig de şekillenmeye başladı.

 

Onur ERDİK

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun düzenlediği Misli.com Türkiye Basketbol Ligi’nde 19.hafta karşılaşmalarının heyecanı yaşandı. Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler-Mersin Büyükşehir Belediyesi maçının dışında oynanan mücadelelerde basketbolseverler, birbirinden çekişmeli karşılaşmalara tanıklık ettiler.

12 Dev Adam hata yapmadı..

Ligde şampiyonluk yarışının gerisinde kalmasına rağmen play-off yarışında en iddialı takımlar arasında bulunan Semt77 Yalovaspor, 19.haftada seyircisi önünde İstanbul ekibi Depomaxx Haremspor’la kozlarını paylaştı. Yeşil-kırmızılı takımımız, rakibini 103-78 gibi farklı skorla geçerek iki haftalık galibiyet hasretine de son verdi. Bu sonuçla temsilcimiz, 30 puan ve maç fazlasıyla 5.sıraya yükseldi. Haremspor da 26 puan ve averajla 11.sırada kendisine yer buldu.

Mersin zirvede..

19.haftada TED Ankara Kolejliler maçının ardından son puan güncellemesi yapılacak Mersin Büyükşehir Belediyesi, en yakın rakibi Samsunspor’un 2 galibiyet önünde ve 34 puanla zirvede bulunuyor. TED Ankara Kolejliler de 29 puan ve averajla 6.sırada. TED-Mersin maçının oynanmasıyla birlikte ligdeki sıralama değişebilir.

Karadeniz ekibi rahat kazandı..

İki yıldır şanssız bir şekilde play-off finalinde kaybederek Süper Lig’in kapısından dönen ve bu sezon da şampiyonluğun en güçlü adaylarından olan Yılyak Samsunspor Basketbol, 19.haftada Bornova Belediyesi Karşıyaka ile deplasmanda kozlarını paylaştı. Karadeniz ekibi, rakibini zorlanmadan 89-52’lik skorla geçmesini bildi ve 34 puanla ikinci sıradaki yerini koruyup zirve takibine devam etti.

Bornova ve Antalya Güneşi ateş hattında..

Ligde haftanın diğer müsabakalarında; Ankara derbisinde OGM Ormanspor, Ankaragücü Mamak Belediyesi’ne 90-87 boyun eğdi. Fenerbahçe Koleji DS Energy de seyircisi önünde Finalspor’u 91-79 mağlup etti. Sigortam.net’in deplasmanda Akran Gemlik Basketbol’a 77-66 boyun eğdiği haftada Balıkesir Büyükşehir Belediyespor da deplasmanda Kocaeli BŞB Kağıtspor’u 100-94 yendi. Çağdaş Bodrumspor, evinde Antalya Güneşi’ni 104-56 mağlup etti. Bu sonuçların ardından ligin küme düşme potasını Bornova Belediyesi Karşıyaka ile Antalya Güneşi oluşturdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.