yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

POTADA İLK RAUNT SEMT77 YALOVASPOR’UN

POTADA İLK RAUNT SEMT77 YALOVASPOR’UN
02.01.2024 15:06
0
A+
A-
  • Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi’nde sezonun ilk yarısı sona erdi. 18 takımın mücadele verdiği organizasyonda 17 haftalık ilk raundu Semt77 Yalovaspor zirvede kapadı.

Faruk Beşok yönetiminde ligler tarihinin en iyi sezonunu yaşayan yeşil-kırmızılı ekibimiz, lider bitirdiği ilk devrede en yakın rakiplerinin iki galibiyet önünde rahat konumda bulunuyor.

 

Onur ERDİK

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun düzenlediği Türkiye Sigorta Basketbol Ligi’nde 17.hafta karşılaşmalarıyla birlikte 2023-2024 sezonunun ilk yarısı tamamlandı. Birbirinden zorlu müsabakaların yapıldığı maratonun ilk devresinin son haftasının ardından temsilcimiz Semt77 Yalovaspor, en yakın rakipleri Sigortam.net ile Gaziantep Basketbol’un iki galibiyet önünde lider bir şekilde 2023’ü tamamlayıp yeni yıla giriş yaptı. Sezonun ilk devresinde küme düşme potasını ise Balıkesir Büyükşehir Belediyespor ile MKE Ankaragücü oluşturdu.

12 Dev Adam, Fenerbahçe Koleji’ni yendi..

Tarihinde ilk kez şampiyon olarak Süper Lig’e doğrudan yükselmeye yakın olan Semt77 Yalovaspor Basketbol, 17.haftada Fenerbahçe Koleji Novotel’i ağırladı. Yeşil-kırmızılılar, geriye düştüğü maçta rakibini 96-85’lik skorla geçerek iç sahadaki 10.karşılaşmasını da galibiyetle bitirmiş oldu. Bu sonuçla Faruk Beşok yönetimindeki temsilcimiz, 32 puanla 2024 yılına liderlik koltuğunda giriş yaptı. İstanbul ekibi Fenerbahçe Koleji de 24 puan ve averajla 14.sırada kendisine yer buldu.

Sigortam.net evinde galip..

Şampiyonluk yarışındaki takımlardan Sigortam.net, ilk yarının son haftasında evinde Kapaklıspor’la kozlarını paylaştı. İstanbul temsilcisi, rakibini 89-69’luk skorla yenmesini bildi. Bu galibiyetle Sigortam.net, 30 puan ve averajla ikinci sırada yer aldı. Kapaklıspor da 25 puan ve averajla play-off potası olan 7.basamakta ligin ilk yarısını noktaladı.

Gaziantep hata yapmadı..

Zirve yarışından kopmak istemeyen Gaziantep Basketbol, 17.haftada sahasında hata yapmadı.  Kırmızı-siyahlılar, Bursa temsilcisi Finalspor’u 89-83’lük skorla devirdi. Bu kritik galibiyetle Gaziantep Basketbol, 30 puan ve averajla 3.sırada yeni yıla giriş yaptı. Play-off yarışındaki Finalspor da 25 puan ve averajla 9.sırada kendisine yer buldu.

Balıkesir ve Ankaragücü ateş hattında..

Ligin ilk devresinin son haftasında Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, konuk ettiği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor’a 79-71’lik skorla boyun eğdi. Böylece ‘Balkes’, ilk yarıyı küme düşme potasında noktaladı. Son sıradaki MKE Ankaragücü, sahasında Konyaspor’u 85-72 mağlup ederek yeni yıla umutlu girdi.

Mersin işi zora soktu..

TBL’nin üst sıralar için adayların başında gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi, deplasmanda Çayırova Belediyesi’ne 96-94 kaybederek doğrudan şampiyonluk için işi zora soktu. 17.haftanın diğer maçlarında Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler, sahasında Esenler Erokspor’u 83-69 mağlup etti. Bornova Belediyesi Karşıyaka, İzmir’de ağırladığı OGM Ormanspor’u 85-81 yendi. Haftanın bir diğer müsabakasında Alagöz Holding Iğdır Basketbol, deplasmanda Pizza Lazza Haremspor’u 77-63 devirip çıkışını sürdürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.