yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2566
EURO
34,8334
ALTIN
2.423,42
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
20°C

POTADA İLK DEVRENİN LİDERİ BODRUM

POTADA İLK DEVRENİN LİDERİ BODRUM
18.01.2023 14:30
0
A+
A-

 

12 DEV ADAM PLAY-OFF ÇEMBERİNDE!

  • Semt77 Yalovaspor Basketbol’un da yer aldığı Türkiye Basketbol Ligi’nde sezonun ilk devresi, geçtiğimiz hafta oynanan karşılaşmalarla tamamlandı.

 

Onur ERDİK

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun düzenlediği Misli.com Türkiye Basketbol Ligi’nde 2022-2023 sezonunun ilk yarısı, geçtiğimiz hafta yapılan müsabakalarla bitti. Birbirinden zorlu ve kıran kırana geçen karşılaşmaların ardından ligin zirvesinde Çağdaş Bodrumspor yer aldı. Küme düşme potasını ise Bornova Belediyesi Karşıyaka ile Antalya Güneşi takımları oluşturdu.

Semt77 Yalovaspor’dan kritik galibiyet..

Her ne kadar zirve yarışından uzak olsa da play-off hattının en güçlü adaylarının başına gelen Semtt77 Yalovaspor, 15.haftada seyircisi önünde Bornova Belediyesi Karşıyaka’yı ağırladı. Nefesleri kesen zorlu kapışmada rakibini son çeyrekteki oyunuyla 84-79 devirmesini bilen yeşil-kırmızılı takımımız üst üste üç, toplamda 9.galibiyetini elde etti. Bu sonuçla temsilcimiz, ligin ilk yarısını 24 puanla play-off hattı olan 7.basamakta kapattı. 17 puanlı İzmir ekibi de ateş hattı olan 15.sırada kendisine yer buldu.

Lider kaybetti ama yerini korudu..

Lige damga vuran takımlardan olan Çağdaş Bodrumspor, 15.haftada Finalspor deplasmanına çıktı. Muğla ekibi, rakibine 76-74’lük skorla yenilerek şampiyonluk yarışında yara aldı. Ancak buna rağmen Bodrumspor, 28 puan ve averajla liderliğini sürdürerek ilk yarıyı tamamladı. 25 puana sahip Finalspor da averajla haftayı 4.sırada kapattı.

Mersin sürprize izin vermedi..

Şampiyonluk adaylarından zirve ortağı Mersin Büyükşehir Belediyesi, saha ve seyircisi önünde Akran Gemlik Basketbol’la karşı karşıya geldi Rakibini 83-70’lik skorla yenmesini bilen Akdeniz ekibi, lider Bodrum’un kaybettiği haftada 28 puana ulaşarak rakibini yakaladı ve averajla ikinci sırada yer aldı. 18 puanlı Bursa temsilcisi Akran Gemlik Basketbol da kırmızı bölgenin hemen yukarısında ve 14.sırada sezonun ilk arısını bitirdi.

Antalya Güneşi, Balıkeesir’e diş geçiremedi..

Kümede kalma savaşı veren Antalya Güneşi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile deplasmanda kozlarını paylaştı. Güçlü rakibine diş geçiremeyen Akdeniz temsilcisi, parkeden 16 sayı farkla 87-71 boynu bükük ayrıldı. Bu sonuçla Antalya Güneşi, 17 puan ve averajla 2022-2023 sezonunun ilk yarısını sonunculukla tamamladı. 22 puandaki Balıkesir ekibi de play-off bölgesi olan 8.sırada yer aldı. Haftanın diğer maçlarında; Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler, sahasında Fenerbahçe Koleji DS Energy’i 105-85 mağlup etti. Ankaragücü Mamak Belediyesi, deplasmanda Sigortam.net’e 70-59 yenildi. Yılyak Samsunspor Basketbol’un evinde OGM Ormanspor’u 85-73 ile geçtiği haftanın ve ilk yarının kapanış mücadelesinde Depomaxx Haremspor, İstanbul’da ağırladığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor engelini 92-89’luk skorla aşmasını bildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.