yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
19°C
Yalova
19°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
20°C

PLAY-OFF YOLCUSU KALMASIN

PLAY-OFF YOLCUSU KALMASIN
05.04.2023 11:58
0
A+
A-

BÜYÜK AVANTAJ!

  • Türkiye Basketbol Ligi’nde 23.hafta heyecanı geride kaldı. Şampiyonluk yarışının yanı sıra maratonda play-off çekişmesi de tüm hızıyla sürüyor.

Son haftalarda aldığı galibiyetlerle çıkışa geçen Semt77 Yalovaspor, son olarak seyircisi önünde Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’u farklı geçerek ilk 9 yolunda çok büyük bir avantajı da ele geçirdi.

 

Onur ERDİK

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun düzenlediği 2022-2023 sezonu Türkiye Basketbol Ligi’nde 23.hafta karşılaşmaları, geçtiğimiz hafta sonu oynandı. Birbirinden kritik müsabakaların yapıldığı haftada play-off sıralaması da son 7 haftaya girilirken şekillenmeye başladı. Ayrıca kümede kalma savaşı da tüm hızıyla devam etti.

12 Dev Adam, Balıkesir’e acımadı..

Geçen sezon veda ettiği Süper Lig’e tekrar çıkmak için play-off kovalayan Semt77 Yalovaspor, 23.haftada seyircisi önünde Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’u ağırladı. Yeşil-kırmızılı takımımız, harika oyununu 85-68’lik farklı galibiyetle süsledi. Bu sonuçla temsilcimiz, 3 puan ve averaja 4.sırada haftayı kapadı. 35 puandaki Balıkesir ekibi ise averajla 8.basamakta kendisine yer buldu. Play-off’ları büyük ölçüde garantileyen Semt77 Yalovaspor’un, ilk 9 potasının hemen aşağısıyla arasında 4 galibiyet fark bulunuyor.

Bodrum hata yapmadı..

Şampiyonluğun en güçlü adaylarından Çağdaş Bodrumspor, Kocaeli Büyükşehir Belediyespor deplasmanında hata yapmadı. Muğla ekibi, parkeden 92-77’lik rahat skorla galip ayrılarak 43 puanla son 7 haftaya girilirken liderlik koltuğunda haftayı geçti. Kocaeli temsilcisi de 31 puanla 13.sırada haftayı bitirip play-off yarışında geriye düştü.

Mersin’e soğuk duş..

Şampiyonluk adaylarından Mersin Büyükşehir Belediyesi, evinde şok yenilgi aldı. Akdeniz ekibi, taraftarı önünde Finalspor’a 82-74 kaybetti. Bu sonuçla zirve yarışında ağır yara alan Mersin, 42 puanla 2.sırada yer aldı. Güçlü rakibini deviren Bursa temsilcisi de 37 puan ve averajla 5.sırada kendisine yer buldu.

Antalya Güneşi düştü gibi..

Ligde istediği sonuçları alamayıp son sıraya demirleyen Antalya Güneşi, 23.haftada Fenerbahçe Koleji DS Energy deplasmanındaydı. Akdeniz ekibi, rakibine 93-51 gibi farklı skorla boyun eğdi. Bu mağlubiyetle 2 galibiyette kala Antalya Güneşi, son 7 haftaya girilirken 25 puanla dibe demirledi. Antalya temsilcisi, 24 ya da 25.haftada oynanacak maçlarda çıkacak sonuca göre lige matematiksel anlamda veda edebilir. Öte yandan haftanın diğer müsabakalarında; Akran Gemlik, sahasında Ankaragücü Mamak Belediyesi’ni 104-85 ile geçti. Şampiyonluk yarışında geride kalan Yılyak Samsunspor ise deplasmanda Depomaxx Haremspor’u 86-75 ile geçerek moral depoladı. Çekişmeli geçen mücadelede Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler, evinde Sigortam.net’i 58-56 devirdi. Haftanın kapanış maçında Bornova Belediyesi Karşıyaka, seyircisi önünde OGM Ormanspor’a 73-66 kaybetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.