yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,1177
EURO
37,8913
ALTIN
2.800,83
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
25°C
Yalova
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
25°C

PKU FARKINDALIK GÜNÜ

PKU FARKINDALIK GÜNÜ
05.06.2024 17:08
0
A+
A-

1 Haziran Ulusal PKU (Fenilketonüri) Farkındalık Günü dolayısıyla, PKU’lu hastaların aileleri tarafından düzenlenen piknik, Kadıköy Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti..

 

Haber/Zeynep TAŞTAN

Bu anlamlı etkinlikte, ailelere destek veren Yalova Üniversitesi Sosyal Destek Kulübü ve üniversite öğrencileri ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teşekkür edildi. Piknik boyunca aileler ve çocuklar, PKU hakkında farkındalık oluşturmak ve birbirleriyle dayanışma içinde olmak amacıyla bir araya geldi. Etkinlikte, Yalova Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümü öğrencilerinin katkıları büyük takdir topladı. Ayrıca, organizasyonda emeği geçen Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Turhan Hoca’ya da teşekkür plaketi takdim edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, etkinlikte yaptıkları konuşmada, PKU’lu ailelerin yaşadığı zorlukların farkında olduklarını ve her zaman yanlarında olmaya devam edeceklerini vurguladı. PKU’lu çocukların özel diyet ve tedavi gereksinimlerine dikkat çeken yetkililer, toplumda bu konuda daha fazla bilinç oluşturmanın önemine değindi. Yalova Üniversitesi Sosyal Destek Kulübü üyeleri, bu tür etkinliklerin toplumda farkındalık yaratmak ve PKU’lu ailelere moral vermek adına büyük önem taşıdığını belirtti. Öğrenciler, aileler ve çocuklarla birebir ilgilenerek onların gününü daha da özel kılmak için ellerinden geleni yaptılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.