yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5450
EURO
34,7490
ALTIN
2.488,22
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
17°C
Yalova
17°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

‘PET-CT cihazı Yalova’ya gelecek’

‘PET-CT cihazı Yalova’ya gelecek’
04.03.2022 18:29
0
A+
A-

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Birlikte Kanserle Mücadele Derneği (BİKAMDER) Başkanı Nurcan Bayar ve dernek yönetimi, AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek, İl Başkanı Muğlim Bağatar ve İl Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek ile bir araya geldiler.

Başkan Bağatar konunun takipçisi olacak

Yapılan görüşmede Bayar, “Yeni yapılacak olan Şehir Hastanemize Onkoloji Bölümü’nün yanı sıra PET-CT cihazının da getirilmesini istedik. Bunun için Sayın Valimizle görüştük, ilgili yerlere müracaatlar yaptık. 50 bin imza kampanyası ile cihazın Yalova’ya gelmesi için elimizden geleni yaptık. Bu cihaz hem kanser hastaları hem de diğer hastalıklar için oldukça önem taşıyor. Kanser hastalarımız artık tedavi için şehir dışına gitmek istemiyorlar. Çünkü başka bir şehirde tedavi olmak, hastalar için yorucu bir süreç. Burada da İl Başkanımız Sayın Muğlim Bağatar ve İl Kadın Kolları Başkanımız Sayın Selihan Dicle Şimşek ile bir araya geldik. Yeni açılacak olan hastane ile ilgili istişarelerde bulunarak, taleplerimizi ilettik. Kendileri konuya çok sıcak baktılar, PET-CT cihazının hastane açılışında hemen olmasa bile akabinde getirileceğine dair konunun takipçisi olacaklarını söylediler. Başkanlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz. Biraz daha sabırlı olmamızı ve nihayetinde PET-CT cihazının Yalova’ya geleceğini söylediler” dedi.

PET-CT cihazının önemini anlattı

PET-CT cihazının öneminden de bahseden Bayar, “Kanser hastalıklarının teşhis edilerek evrelenmesinde, tanı konmasında ve daha birçok alanda etkin çözümler sunduğu için kullanılan PET-CT cihazı, kanser tanı ve teşhisin her alanında kullanılan bir yöntemdir. Yüksek faaliyet gösteren hücrelerin enerji ihtiyaçları kanserli olması durumunda normal zamandan daha fazladır. Pozitron Emisyon Tomografisi (PET-CT ) cihazı şeker, protein ve bazı özel yapı taşlarını radyoaktif olarak işaretleyerek seviyelerin hangi durumda olduğunu göstermeye yardımcı olur. Bu sayede doktor be şekilde bir tedavi yöntemi uygulayacağına karar verir” açıklamasında bulundu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.