yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

‘PEŞİN ÖDEMEDE %90 İNDİRİM VAR!’

‘PEŞİN ÖDEMEDE %90 İNDİRİM VAR!’
13.06.2023 17:41
0
A+
A-

SGK BORÇ YAPILANDIRMASINDA SON TARİH: 3 TEMMUZ

  • SGKİl Müdürü Mehmet Salih Aydın, dün HABERCİ’ye nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında Müdür Aydın’a, Müdür Yardımcısı Sami Tuşik ve Özel Kalem Yunus Cidal da eşlik etti.

..”Sosyal güvenlik borçlarını yapılandıracakların 3 Temmuz tarihine kadar başvurması gerekiyor. 4/A kapsamında çalıştırılan sigortalılardan kaynaklı sigorta primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, idari para cezasından kaynaklanan prim borçları için e-sigorta kanalıyla ya da posta yoluyla il müdürlüklerine veya sosyal güvenlik merkezlerine başvurulabilecek.”

 

  • Haber / Zeynep TAŞTAN

SGK İl Müdürü Mehmet Salih Aydın, borç yapılandırmasında son tarihin 3 Temmuz olduğunu hatırlattı. Aydın, bu kapsamda HABERCİ gazetesini ziyaret ederek, bilgilendirmelerde bulundu. 3 Temmuz tarihinden önce araya bayram tatilinin de girdiğini söyleyen Aydın, yapılandırma başvurusunda bulunacakların biran önce harekete geçmesi gerektiğinin altını çizdi.

‘BAŞVURULAR İNTERNET ÜZERİNDEN DE YAPILABİLİYOR’..

3 Temmuz tarihine kadar borç yapılandırması yapmak isteyenlerin SGK’yabaşvurmaları gerektiğini ifade eden Müdür Aydın, “Borç yapılandırmasında son tarih 3 Temmuz 2023. Sosyal güvenlik borçlarını yapılandıracakların 3 Temmuz tarihine kadar başvurmaları gerekiyor.4/A kapsamında çalıştırılan sigortalılardan kaynaklı sigorta primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, idari para cezasından kaynaklanan prim borçları için e-sigorta kanalıyla ya da posta yoluyla sosyal güvenlik il müdürlüklerine veya sosyal güvenlik merkezlerine başvurulabilecek. Primini kendi ödeyen 4/A sigortalıları ise borç yapılandırması için il müdürlüklerine veya sosyal güvenlik merkezlerine başvurulabilecek. 4/C yani memur statüsünde çalıştırılan sigortalılardan kaynaklanan emeklilik keseneği, fiili hizmet süresi zammı borçları için e-Sigorta kanalıyla ya da Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü’ne yapılandırma için başvurabilecek” dedi.

‘PEŞİN ÖDEMEDE YÜZDE 90 İNDİRİM VAR’..

SGK borçlarının peşin ödenmesi halinde yüzde 90’ının silindiğini kaydeden Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha önceki yıllarda borç yapılandırmasından yararlananlar da isterlerse borçlarını yeniden yapılandırabilecek.İsteğe bağlı sigortalılardan prim borcu olanlar bu ay başvuru yapmaları halinde Haziran 2022’den sonraki aylara ait prim borçlarını yapılandırabilecekler. Borcun peşin ödenmesi halinde hesaplanan tutarın yüzde 90’ını siliyoruz.Taksitle ödemek isteyenler; borçlarını 12, 18, 24, 26 ve 48 aylık vadelere bölebiliyor. Tercih edilen taksit sayısına göre de belirli katsayı uygulanıyor. Borcunu 12 taksitle ödeyenler için 1.09, 18 taksitle ödeyenler için 1.13, 24 taksitle ödeyecekler için 1.18, 36 ay taksitle ödeyecekler için 1.27, 48 ay taksitle ödeyecek için 1.36 katsayı uygulanıyor. Taksitle ödeme tercih edilir ve ilk taksit süresinde ödenirse SGK’dan ‘borcu yoktur’ yazısı alınabiliyor.Ödemeler bankalar kanalıyla veya kredi kartıyla ya da banka kartıyla yapılabilecek.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.