yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

PERİLERDEN SÜRPRİZ GALİBİYET

PERİLERDEN SÜRPRİZ GALİBİYET
31.03.2023 16:05
0
A+
A-

AFERİN KIZLAR!

  • HDI Sigorta Yalova VİP, ligin 28.haftasında Balıkesir deplasmanındaydı. Turuncu-sarılı takımımız, play-off’ları garantileyen Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’u uzatmada 80-78 devirerek kümede kalma şansını iyice arttırdı.

Urla Gençlik’in de kaybetmesiyle rakibinin 1 galibiyet yukarısına çıkan Yalova VİP, büyük bir avantajla evine dönüş yaptı.

 

Onur ERDİK

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde kötü bir sezon yaşayan ve kümede tutunmak için çırpınan HDI Sigorta Yalova VİP’in Gürespor deplasmanındaki galibiyeti adeta ilaç etkisinde oldu. Turuncu-sarılı takımımız için otoriteler ‘ligden düşer’ gözüyle bakarken; Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor deplasmanında alınan sürpriz galibiyetle temsilcimiz ‘biz bitti demeden bitmez’ dedi.

Karşılıklı sayılar vardı..

Balıkesir Edremit Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye iki takım da karşılıklı sayılarla başlarken; ilk çeyreği ev sahibi Gürespor 18-17 önde geçti. İkinci periyotta daha iyi görüntü çizen Balıkesir temsilcisi, Yalova VİP karşısında 22-17’lik üstünlük kurunca devre arasına 40-34 önde girmiş oldu.

Uzatmada kazandık..

Müsabakanın üçüncü çeyreğiyle birlikte geri dönüşün sinyalini veren temsilcimiz, 19-13’lük skor bulunca son periyoda 53-53’le gidildi. Karşılaşmanın final çeyreği 20-20 sona erdi ve 73-73’lük skorun ardından maç uzadı. Uzatma periyodunu 7-5 almasını bilen HDI Sigorta Yalova VİP, sahadan 80-78 galip ayrıldı. Bu sonuçla temsilcimiz, 34 puan ve averajla 11.sırada yer alıp lige tutunma iddiasını şiddetli bir şekilde güçlendirdi. 43 puandaki Balıkesir ekibi de 5.sırada haftayı kapattı.

4 oyuncumuz çift haneleri gördü..

Öte yandan temsilcimizde 4 oyuncu çift haneleri gördü. Galibiyetin mimarlarından Başak Altunbey 26, Miray Uzunoğlu 24, Nazlı Güler 13 ve İlemnur Akengin de 10 sayıyla maçı tamamladı. Amber Smith ise dizindeki sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. Yıldız oyuncunun tedavisinin sürdüğü ve Pazartesi günkü Kırklareli Basketbol maçına yetiştirilmeye çalışıldığı öğrenildi. Bu arada Gürespor’da Zakyia Weathersby, 42 sayı ve 18 ribauntla double-double yapmasına rağmen yenilgiyi önleyemedi. Yağmur Öztürk de yine 18 sayı ve 10 ribaunt ile double-double yapan bir diğer oyuncu oldu. Avinar Kaya ise Balıkesir temsilcisinde maçı 13 sayıyla tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.