yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3525
EURO
34,7677
ALTIN
2.392,26
BIST
10.248,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

PERİLERDEN MÜTHİŞ GERİ DÖNÜŞ

PERİLERDEN MÜTHİŞ GERİ DÖNÜŞ
10.12.2023 16:41
0
A+
A-

HELAL OLSUN SİZE!

HDI Sigorta Yalova VİP, ligin 13.haftasında evinde şampiyonluk adaylarından 01 Adana Basketbol ile kozlarını paylaştı.

  • Turuncu-sarılı takımımız, 10 sayı farkla geriye düştüğü karşılaşmada Akdeniz ekibini müthiş geri dönüşle 82-78 devirdi ve üst üste üçüncü galibiyetini alarak yükselişini devam ettirdi.

 

Onur ERDİK

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde çıkışını sürdürmek isteyen HDI Sigorta Yalova VİP, 13.hafta mücadeleleri kapsamında seyircisi önünde 01 Adana Basketbol’u ağırladı. Nefesleri kesen zorlu kapışmada gülen taraf, 82-78’lik skorla temsilcimiz HDI Sigorta Yalova VİP oldu. Ömer Petorak yönetimindeki ekibimiz, bu kritik galibiyetle play-off potası içerisinde kendisine yer buldu.

İstediğimiz gibi başlayamadık..

Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye temsilcimiz istediği başlangıcı yapamadı. Bir dönem turuncu-sarılı forma ile Yalovalı basketbolseverlerin gönlünde taht kuran Ebru Torun, Ecem Erk ve Dilek Topdemir gibi isimleri kadrosunda barındıran 01 Adana Basketbol’a karşı ilk iki çeyrekte tutuk kalan Yalova VİP, son iki çeyrekteki nefis performansıyla galibiyetin haberini verdi. İlk çeyreği konuk takım 27-18 önde geçti. İkinci periyodu turuncu-sarılı ekibimiz 18-15 önde bitirmesine rağmen Adana temsilcisi devre arasına 6 sayılık avantajla 42-36 üstün gitti.

Final periyodunda maçı kopardık..

İkinci devrenin ilk 5 dakikası sonrasında 10 sayılık farka ulaşan Adana ekibine karşı çabuk reaksiyon gösterip maça tutunan Yalova VİP, üçüncü periyodu 25-21 aldı ve son çeyreğe girilirken farkı da 2 sayıya çekti: 61-63. Müsabakanın final periyodunda müthiş geri dönüşe imza atarak savunmayı sertleştiren ve hücumda daha verimli olan HDI Sigorta Yalova VİP, 21-15’lik çeyrek skoruyla zorlu karşılaşmadan 4 sayı farkla 82-78 galip ayrıldı. Bu sonuçla temsilcimiz, üst üste üçüncü galibiyetini alıp 19 puan ve averajla play-off potası olan 9.sıraya yerleşti. Bu sezonki üçüncü yenilgisini Yalova’da alan 01 Adana Basketbol ise 23 puanla 4.sırada haftayı bitirdi.

Kamaria ve Beril’in üçlükleri galibiyeti getirdi..

HDI Sigorta Yalova VİP’te Kamaria McDaniel, 48 sayıyla maçın en skoreri oldu. Ekibimizde Beril Arık da 16 sayıyla çift haneleri gördü. Ayrıca bu ikinci oyuncudan McDaniel, 9’da 5, Beril de 12’de 4 üçlük isabetiyle adeta galibiyeti getirmiş oldu. Kaptan Nazlı Güler’in sakatlığı nedeniyle süre alamadığı müsabakada Fatma Nur Şimşek 6, yeni transferlerden İrem Yalçın 5, Aslı Sevinç 4, yeniden takıma dönen Gözde Yürük de 3 sayıyla skora katkıda bulundu. Konuk Adana’da Chanel Mokango 33 sayı, İlknur Yıldızhan Çetin 20 ve Burcu Yağan da 11 sayıyla çift haneleri gördü.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.