yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

PERİLERDEN MÜTHİŞ GERİ DÖNÜŞ

PERİLERDEN MÜTHİŞ GERİ DÖNÜŞ
28.01.2024 14:20
0
A+
A-

İMKANSIZI BAŞARDIK!

  • HDI Sigorta Yalova VİP, ligin 21.hafta mücadelesinde evinde Botaş Gelişim ile karşı karşıya geldi. Turuncu-sarılı takımımız, 15 sayı farkla geriye düştüğü müsabakayı 82-78 kazandı.

Son haftalarda sakat oyuncularının olmasından dolayı rotasyonda sıkıntı yaşayan ekibimiz, Ankara ekibine adeta basketbol dersi vererek müsabakayı galibiyetle bitirdi.

 

Onur ERDİK

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde play-off mücadelesi veren HDI Sigorta Yalova VİP, 21.hafta müsabakaları kapsamında seyircisi önünde güçlü rakibi Botaş Gelişim’le kozlarını paylaştı. Kıran kırana geçen maçta bir ara 15 sayı farkla geriye düşen Ömer Petorak yönetimindeki temsilcimiz, 17 sayılık müthiş seriyle geri döndü ve başa baş giden karşılaşmayı 4 sayı farkla 82-78 galip kapattı.

İrem sakatlanarak oyunu terk etti..

Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya çok iyi başlayan turuncu-sarılı takımımız, ofansif oyundaki cesaretiyle birlikte ilk 5 dakikayı 13-7 önde geçerken, çeyreği de 26-16 önde tamamladı. İkinci periyotta toparlanan konuk takım, 11 sayılık seri yakalayınca bir ara farkı 15 sayıya kadar çıkarsa da reaksiyon gösteren temsilcimiz, çeyreği 21-16 geride tamamlamasına rağmen devre arasına 42-37 önde girdi. Yalova VİP’te İrem Yalçın, sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kaldı.

Harika geri dönüş..

Müsabakanın ikinci yarısında üçüncü çeyreğe çok iyi giriş yapan Botaş Gelişim, üst üste sayılarla skor avantajını ele geçirdi. Temsilcimizde başantrenör Ömer Petorak, hakemlere itirazından oyundan atıldı ve temsilcimizin kalan süredeki aksiyonunu genel menajer Alper Erin üstlendi. 27-13’lük skorla Ankara ekibi, final çeyreğine 64-55 üstün gitti. Müsabakanın final periyodunda özellikle Kamaria McDaniel’in yüksek yüzdeyle oynaması ile beraber oyuna tekrar ortak olan Yalova VİP’te tecrübeli oyuncu Aslı Sevinç’in de skora katkı vermesiyle ekibimiz toparlandı.

McDaniel’den 39 sayı..

Son periyodu 27-14’lük skorla önde bitiren turuncu-sarılılar, maçtan 82-78 galip ayrıldı. Temsilcimizde Kamaria McDaniel, 39 sayıyla maçın en skoreri oldu. Aslı Sevinç 18 sayı ile maçı tamamlarken, ilk yarının sonunda sakatlanarak oyundan çıkan İrem Yalçın da aldığı süre boyunca 11 sayı kaydetti. Botaş Gelişim’de ise Saliha Mandıracı 34, Burcu Büyükayan 16 ve Elif Nur Ayhan da 12 sayıyla oynamasına rağmen yenilgiyi önleyemedi. Bu mağlubiyetle 5 maçlık galibiyet serisi de son bulan Botaş Gelişim, 34 puanla haftayı tamamladı. Yalova VİP de 31 puan ve averajla play-off hattında tutundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.