yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3010
EURO
34,6729
ALTIN
2.407,37
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

PERİLER LİGE TUTUNDU

PERİLER LİGE TUTUNDU
04.04.2023 17:07
0
A+
A-

HDI Sigorta Yalova VİP, ligin 29.hafta mücadelesinde evinde play-off biletini daha önce cebine koyan Kırklareli Basketbol’u ağırladı.

 

Çekişmeli geçen müsabakada turuncu-sarılı takımımız, son saniyelerde maçı koparmasını bildi ve parkeden 67-63 galip ayrıldı.

 

Temsilcimiz aldığı bu kritik zaferle bitime bir hafta kala lige tutunmayı garantiledi ve önümüzdeki sezon için de TKBL’de mücadele vermeye hak kazandı.

 

Onur ERDİK

 

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde ilimizi temsil eden HDI Sigorta Yalova VİP, 29.hafta müsabakaları kapsamında; seyircisi önünde Kırklareli Basketbol’u konuk etti. Büyük çekişme içerisinde geçen karşılaşmada taraftarının da desteğini arkasına alan turuncu-sarılı takımımız, mücadeleden 67-63’lük üstünlükle ayrıldı ve ligde kalmayı garantiledi.

 

İlk yarıda farkı açtık ama..

Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye çok iyi başlayan HDI Sigorta Yalova VİP, mutlak galibiyetle ayrılması gereken müsabakada ilk çeyreği 18-13 önde geçti. İkinci periyotta da hücumda harika oyun ortaya koyan turuncu-sarılı takımımız, 21-16’lık skorla devreye girilirken farkı çift hanelere kadar çıkardı ve soyunma odasına 39-29 önde girdi.

 

Kırklareli geri döndü..

Karşılaşmanın üçüncü periyodunda ise Kırklareli ekibi, özellikle dış atışlarla üst üste sayılar buldu. Reaksiyon gösterdiği bu çeyrekte Trakya temsilcisi, 24-15’lik skor bulunca son 10 dakika olan final periyoduna HDI Sigorta Yalova VİP’in 54-43’lük üstünlüğüyle girildi.

 

İzin vermedik..

Ancak maçın final çeyreğinde nefesleri kesen son dakikalarda hata yapmayan HDI Sigorta Yalova VİP, 13-10’luk skor buldu ve karşılaşmadan da 4 sayı farkla 67-63 galip ayrıldı. Bu sonuçla temsilcimiz, 36 puan ve averajla 11.sırada yer alıp bitime bir hafta kala lige tutunmayı resmi anlamda garantiledi. 43 puandaki Kırklareli Basketbol da haftayı averajla 5.sırada bitirdi.

 

SALON: 90. Yıl Spor Salonu

HAKEMLER: Tolga Akkuşoğlu, Nihat Kara, Özkan Çağlayan

HDİ SİGORTA YALOVA VİP: İlemnur Akengin (3), Miray Uzuoğlu (22), Gözde Yürük (6), Nazlı Güler, Başak Altunbey (19)-İpek Garip, Zehra İmamoğlu, Halime Uykan (2), Ecem Erk (3), Esra Kaçar, Amber Shanique Smith (12)

KIRKLARELİ BASKETBOL: Rabia Gülşah Çelebi (15), Seda Öztürk (8), İrem Tulgar (15), Fahriye Bayraktar (15), Saynur Tozlu (3)-Manolya Kızılbulak, Büşra Turan (5), Aliyah Daija Mayzck (2), Nurcan Ceren Ciğerci, Ece Zatsan

1.PERİYOT: 18-13(Yalova VİP)

DEVRE:39-29(Yalova VİP)

3.PERİYOT:54-53(Yalova VİP)

5 FAUL: Gülşah Rabia Çelebi, Seda Öztürk(Kırklareli Basketbol).

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.