yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4937
EURO
34,7446
ALTIN
2.422,24
BIST
9.673,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

‘PAZARYERİ YENİ GÖRÜNÜME KAVUŞACAK’

‘PAZARYERİ YENİ GÖRÜNÜME KAVUŞACAK’
23.11.2021 11:23
0
A+
A-

Yalova Pazarcılar Odası Başkanı Orhan Seyfi Kalyoncu, pazaryerinde altyapı çalışmasının yapılacağını söyledi. Kalyoncu, tadilat nedeniyle bu hafta ikinci el pazarının açılmayacağını da dile getirdi..

 

..”Pazaryerinde alt zemin yenileme çalışması yapıyoruz. Tadilat nedeniyle bu hafta ikinci el pazarı açılmayacak.”

 

..”Mevcut pazaryerinde kötü koku ve su birikintisi oluyordu. Bu da gelen vatandaşı ve özellikle pazarcıları rahatsız ediyordu. Talebimiz doğrultusunda, Yalova Belediye Başkanvekili Mustafa Tutuk beyefendi, pazaryerinde bir yenileme çalışması kararı aldı. Kendisine tüm pazarcılar adına teşekkür ediyoruz.”

 

..”Bilindiği üzere pazaryerinde özellikle yaşlılarımız için yürüyen merdivenler de bulunuyor. Yıllardır arıza sorunu nedeniyle bu merdivenler kullanılmıyordu. Altyapı çalışmasının yapıldıktan sonra, yürüyen merdivenler sorunu da çözüme kavuşacak.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Pazarcılar Odası Başkanı Orhan Seyfi Kalyoncu, pazaryerinin yeni görünüme kavuşacağını söyledi. Yalova Belediyesi’ne yenileme çalışması için teşekkür eden Kalyoncu, “Pazaryerinde alt zemin yenileme çalışması yapıyoruz. Tadilat nedeniyle bu hafta ikinci el pazarı açılmayacak. Mevcut pazaryerinde kötü koku ve su birikintisi oluyordu. Bu da gelen vatandaşı ve özellikle pazarcıları rahatsız ediyordu. Talebimiz doğrultusunda, Yalova Belediye Başkanvekili Mustafa Tutuk beyefendi, pazaryerinde bir yenileme çalışması kararı aldı. Kendisine tüm pazarcılar adına teşekkür ediyoruz” dedi.

‘Merdiven sorunu da çözülecek’..

Pazaryerinde yıllardır atıl durumda bekleyen ve yaşlıların özellikle alt kata inmede sıkıntı yaşadığı yürüyen merdivenlerin de yenileceğini söyleyen Kalyoncu, “Bilindiği üzere pazaryerinde özellikle yaşlılarımız için yürüyen merdivenler de bulunuyor. Yıllardır arıza sorunu nedeniyle bu merdivenler kullanılmıyordu. Altyapı çalışmasının yapıldıktan sonra, yürüyen merdivenler sorunu da çözüme kavuşacak. Bu sayede vatandaşlarımız; özellikle yaşlılarımız rahatlıkla alt katta bulunan Köylü Üretici Pazarı’nı ziyaret edebilecekler” dedi.

‘Fiyatlar bu zamana göre normal’..

Meyve ve sebze fiyatlarından da kısaca bahseden Kalyoncu, “Çiftçi maliyetlerden dolayı tarlasını ekemiyor, sürüm olmadığı için de bu fiyatlara yansıyor. Pazarcı arkadaşlarım da yaz aylarının gelmesiyle umutluydu ancak umduklarını maalesef bulamadılar. Meyve ve sebze fiyatlarımız bu zamana göre normal seyrinde devam ediyor. Enflasyona göre fiyatlarda zaman zaman değişkenlik olabiliyor” dedi.

‘Kurallara uyalım’
Koronavirüs vakalarının artmasıyla beraber, uzmanlar daha dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Bu kapsamda Başkan Kalyoncu da pazarcıları uyardı ve olmazsa olmaz kurallardan maske, mesafe ve hijyene dikkat etmelerini istedi. Ayrıca belediye ekiplerinden de destek isteyen Kalyoncu, pazarlarda denetlemelerin düzenli bir şekilde yapılması gerektiğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.