yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5704
EURO
34,9776
ALTIN
2.421,86
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
21°C
Cumartesi Çok Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

‘PAZARYERİ ESNAFI ZOR DURUMDA’

‘PAZARYERİ ESNAFI ZOR DURUMDA’
27.02.2022 11:23
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Gelecek Partisi Yalova İl Başkanlığı heyeti, Yalova Kapalı Pazaryeri Alışveriş Merkezi esnafına ziyaret gerçekleştirdi. İl Başkanı Kürşat Emre Çandır, Merkez İlçe Başkanı Metin Fitoz, Çiftlikköy İlçe Başkanı Merve Soylu, Çınarcık İlçe Başkanı Atilla Tanın ve parti üyelerinin katıldığı ziyarette, pazaryeri esnafının sorunları masaya yatırıldı. Ekonomik krizin iliklere kadar işlediğini görmekten üzüntü duyduklarını ifade eden İl Başkanı Çandır,  krizin ilerlemesi halinde, bu durumdan en çok küçük esnafın zarar göreceğini ifade etti.

‘Koridorlar boş’..

Vatandaşın alım gücü düştükçe, giyim, mefruşat ve züccaciye gibi kalemlerden öncelikle tasarruf edildiğini, dolayısıyla bu hizmet kollarında faaliyet gösteren esnafların, büyük ciro kayıpları yaşadığını gözlemlediklerini belirten Çandır, “Bunun en belirgin halini de pazar yeri dükkanlarını ziyaretimizde gördük. Alım gücü zayıflayan vatandaşımız, uygun fiyatlardan dolayı pazaryerini ziyaret edip alışveriş yapardı. Ne yazık ki, pazaryerinde yan yana sıralanmış boş koridorlar gördük ve dehşete düştük. Vatandaşımızın pazardan dahi alışveriş yapacak mecali kalmamıştır” diye konuştu.

‘Faturalar can yakıyor’..

Gerek artan elektrik faturaları, gerekse belediyenin tahsil ettiği işgaliye bedellerine yapılan yüksek zamlar nedeniyle esnafımız çok zor durumda olduğunu ifade eden Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır, siftah edemeden akşam ettiğini ifade eden onlarca esnafın olduğunu, özellikle %125’lik elektrik zamlarının geri çekilmesi ve işgaliye bedellerinin yeniden değerlendirilmesi gerekliliğine işaret etti. Esnafın, kenarda köşedeki tüm birikimlerini tükettiğini, işten çıkartmaların arttığını, satılan malın yerine konamadığını söyleyen Çandır, “Umarım bu durum daha fazla devam etmez. Elektrik, doğalgaz ve akaryakıtta belirgin indirimler bekliyoruz. Zira esnafımız tamamen duvara yaslanmış durumda. Buna, Yalova Kapalı Pazaryeri esnafı da dahil” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.