yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
31°C
Yalova
31°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Çok Bulutlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

‘PARTİMİN EMRİNDEYİM!’

‘PARTİMİN EMRİNDEYİM!’
28.05.2024 18:20
0
A+
A-
  • ”Göreve geldiğimizde ilk yaptığımız iş 291 adet icra ve bin 300 kişiye olan borcu ödemek oldu” diyen eski Başkan Tutuk:

‘BELEDİYENİN HİÇBİR HESABINDA İCRA YOK, HACİZ YOK!’

..”Arkadaşlara tavsiyem; personel maaşını günü gününe ödeyin!”

  • Önceki dönemin Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, başkanlığı süresince gerçekleştirdiği çalışmalar, seçim sonuçları ve gelecekteki hedefleri hakkında HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulundu.

 

  • Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Önceki dönemin Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, HABERCİ’nin sorularını cevapladı. CHP’li yeni belediye başkanı Mehmet Gürel’in belediyenin borç batağında olduğu yönündeki açıklamalarına cevap veren Tutuk, görevi devraldıklarında borçları büyük oranda kapattıklarını ve geriye kalan borçların yönetilebilir seviyede olduğunu vurguladı. Tutuk,  belediye kasasında icra ve haciz bulunmadığını, mali disiplini sağladıklarını ve borçların büyük kısmının ana isale hattı kredisi gibi uzun vadeli ödemeler olduğunu açıkladı.

Biz sorduk, eski Başkan tutuk cevapladı..

…………….

  • Görevde bulunduğunuz süre içinde yaptığınız çalışmaları, hizmet ve yatırımları ana başlıklarıyla kısaca özetler misiniz?
  • 2020 yılında göreve geldiğimizde, hukuksal bir sebepten dolayı belediye el değiştirmişti. İlk yapmamız gereken 291 icra ve bin 300 kişiye olan borcu ödemek oldu. Pandemiye rağmen borçları kapattık. Bundan sonra gözle görülür, elle tutulur, belediyemizin, Yalova’mızın ihtiyacı olan eksiklikleri gidermemiz gerekiyordu. Ana isale hattı; bu, 100 yıllık bir proje. Bağlarbaşı mahallesindeki kentsel dönüşüm, caddelerimizin aydınlatılması icraatlarımızdan bazıları. Safran yolu gibi önemli bir ana caddemizin, alt ve üst yapısını, kanalizasyon hatlarını ve kaldırımlarını yaptık. 14 mahallemizde çocuk parkları, basket ve mini futbol sahaları yaptık. 80 bin ton asfalt ile şehrimizi asfaltla tanıştırdık. Belediyenin mali disiplinini sağladıktan sonra şehrimize kalıcı eserler yaptığımızı düşünüyorum.
  • Seçim sonuçlarını kısaca değerlendirir misiniz?
  • Seçime ittifak olarak girdik, çıkan sonuçların Yalova’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kazanan ekibe başarılar diliyorum. Onların da güzel şeyler yapmak için gayret göstereceğine inanıyorum.
  • CHP’li belediye başkanı ilk günlerdeki açıklamalarında sürekli belediyenin borç batağı içinde bulunduğundan söz etmişti. Bu konuda söyleyecekleriniz nelerdir?
  • Belediye borç batağında değil. Yalova gibi bir il belediyesine ilişkin söylenen rakamlar, belediyenin borç batağında olduğunu göstermez. Ben görevi devrettiğimde piyasalara 140 milyon TL borç vardı. Geriye kalan borçları üç kalemde toplayabiliriz; ana isale hattının 5 yıl ödemesiz, 30 yıl vadeli olan kredisi. SGK ve Vergi Dairesi’ne olan borç. Burada bir parantez açmak gerekirse; belediye, SGK ve Vergi Dairesi’ne parası olursa öder. Ama ana isale hattına ödemeyecekler. Dolayısıyla belediyenin geriye kalan borcu 140 milyon TL. Hani ellerinde salladıkları, denetim komisyon raporlarında yazıyor. Yılbaşı itibarıyla; piyasa borcu 112 milyon TL, piyasadan alınacak 134 milyon TL. Biz de bu denetim komisyon raporunu paylaşabiliriz. Ama ben görevi devrederken piyasaya borç 140 milyon TL’ydi. Doğruya doğru. O da devam eden işlerden dolayı. Piyasadan tahsil edilecek paralarla bu borç bir-iki ay içinde biter zaten. Denetim komisyonu raporunda alınacak olan gözüküyor. Yalova Belediyesi güçlü bir belediye; biz mali disiplini sağladık. Hiçbir hesabında icra yok, haciz yok. Dolayısıyla zaten gönül rahatlığıyla 1 arsa sattılar, 6 arsayı da satıyorlar. Biz görevi aldığımızda böyle bir şansımız yoktu. Ancak ne yaptık biz; her gün 48 ay günü gününe maaşları ödedik. Görüyorum ki personelimizi üzüyorlar. Memuru, kadrolu işçi, Personel AŞ çalışanlarının maalesef maaşları sekteye uğruyor. Bu doğru değil. Belediye maaşları ödeyebilir. Mayıs ayı vergi ayı zaten; belediyenin gelirlerinin en yüksek olduğu ay. İlbank payları da geldiği zaman ortalama 50 milyon TL olan belediye maaşının ödenmemesi gibi bir şey söz konusu olamaz. Arkadaşlara tavsiyem personelin maaşlarını günü gününe ödesinler.
  • Sizce önümüzdeki süreçte belediye yönetimi nasıl bir yönetim anlayışı sergilemeli; tecrübeleriniz doğrultusunda neler tavsiye edersiniz?
  • 5 yıllık süreçte belediye halka hizmet etmeli, verdiği sözleri, vaatleri yerine getirmeli. Çünkü söz unutulur, yazı kalır. Benim de vaatlerim vardı. Ben bu vaatleri, 3 yıl içinde tamamlayacağımı, belediye binası da dahil tüm taahhütlerimi yerine getireceğimi söylemiştim. Sayın Mehmet Gürel’in de verdiği sözleri, vaatlerini yerine getireceğine inanıyorum. Bunun için çalışacağına bir vatandaş olarak şüphemiz yok. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde Yalova’nın gözle görülür ihtiyaçlarına cevap verilmesi için çalışması, çok çalışması gerekiyor. Belediye başkanlığını aldıktan sonra bir siyasi parti rozeti taşımıyorsunuz; her kesime eşit, her personele adaletli davranmak zorunda olduklarını asla unutmamalılar.
  • Bundan sonraki siyasi yol haritanız ile ilgili Yalova kamuoyunu bilgilendirir misiniz?
  • Elbette bundan sonra da partimizin emrinde olacağım. Cumhurbaşkanımızın gösterdiği yolda siyasete yön vermek, partimizin talepleri doğrultusunda hizmet etmek yol haritam olacaktır.
  • Yalova halkına ve partililerinize vermek istediğiniz mesajlar nelerdir?
  • Yalova halkı verilen vaatlerin takipçisi olsun. Yalova, hak ettiği hizmeti alsın. Şehrimizin daha çok yatırıma ihtiyacı var. Bu yatırımların şehrimize gelmesi gerekiyor. Bunların ben de takipçisi olacağım. Artık belediye başkanı seçildikten sonra siyasi parti rozeti taşımıyorsunuz. Her kesime eşit hizmet edilmesi gerekiyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.