yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
18°C
Yalova
18°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

PARILDAR AKILLI TARIM TEKNOLOJİLERİNİ İNCELEDİ

PARILDAR AKILLI TARIM TEKNOLOJİLERİNİ İNCELEDİ
06.09.2023 11:50
0
A+
A-
  • Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, kivi ve hurma meyvelerinde akıllı tarım teknolojilerine yönelik düzenlenen etkinliğe katıldı. Parıldar, tarımda akıllı tarım teknolojilerinin kullanılmasının verimlilik ve kaliteyi artıracağını söyledi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Subaşı beldesindeki Kivi bahçelerinde gerçekleştirilen etkinlikte Parıldar’ın yanı sıra Yalova Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Selçuk Yaman, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Filiz Kılınç, Yalova Tarım ve Orman mühendislerinden Ersin Tanrıkulu ile beraber çiftçiler de hazır bulundu. Burada çiftçilerden bilgiler alan Parıldar, tarımda akıllı tarım teknolojilerinin kullanılmasını çok önemsediğini ifade etti. Teknolojinin hızla geliştiğini ve bu teknolojilerin tarımsal üretimde de hızla kendine yer bulmaya başladığını belirten Parıldar, “Akıllı tarım teknolojileri sayesinde çiftçilerimiz toprak, su, gübre, ilaç gibi girdileri daha verimli kullanabilecekler. Ayrıca ürünlerinin kalitesini, hastalık ve zararlılara karşı direncini artırabilecekler. Böylece hem üretim maliyetlerini düşürecek hem de gelirlerini artıracaklar” dedi. Tarım Bakanlığı’nın da tüm illerde olduğu gibi Yalova’da da akıllı tarım teknolojilerinin kullanılmasını teşvik ettiğini ve desteklediğini dile getiren Parıldar, çiftçilere bu anlamda da bilgiler verdi. Etkinlik sonunda Parıldar ve beraberindekiler kivi ve hurma bahçelerinde incelemelerde bulundular. Çiftçilere akıllı tarım teknolojilerinin nasıl kullanılacağına dair tavsiyelerde bulundular.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.