yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3909
EURO
34,8250
ALTIN
2.401,44
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

‘ÖZEL’ FİYASKO!

‘ÖZEL’ FİYASKO!
01.10.2023 16:43
0
A+
A-

ERBUL, ÖZEL HASTANELERDE YAŞANAN SORUNLARI DİLE GETİRDİ:

‘BU TEKELLEŞMEYE KİM SON VERECEK?’

  • Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası (YESO) Başkanı Necati Erbul, özel hastane fiyatlarından vatandaşların olumsuz yönde etkilendiğini belirterek, “Sağlık sektöründeki bu tekelleşmeye kim son verecek?” dedi.

 ‘SİYASİLERİN ÇÖZÜM BULMASI LAZIM’

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası (YESO) Başkanı Necati Erbul, esnaf ve vatandaşların sağlık alanında yaşadığı sorunu dile getirdi. Erbul, Yalova’daki devlet hastanesinin yetersiz olduğunu, bu sebeple de vatandaşların özel hastaneye gitmek zorunda kaldığını söyledi. Özel hastaneye giden vatandaşların da verilen fiyatlardan rahatsızlık duyduğunu ifade ederek, yakın zamanda Bursa’daki özel bir hastane ile işbirliği protokolü imzalayacaklarını belirtti.

‘Yalova dışındaki hastanelerde çare bulmaktayız’

Yalova’daki özel hastanelerin adeta tekelleşerek, sağlık hizmetinde indirim yapmak istemediklerini kaydeden Erbul, “Sağlık sektöründeki bu tekelleşmeye kim son verecek? Mevcut devlet hastanemizin yetersiz kalışı, gerek vatandaştan kaynaklı gerek sistemden kaynaklı sorunlar nedeniyle muayenelerin yapılamaması insanımızı olumsuz yönde etkiliyor. Bu da doğal olarak insanları özel hastaneye gitmeye sevk ediyor. Biz esnaf odaları olarak, özel hastanelerle anlaşma yapmak istiyoruz ama fiyatlar esnafı da olumsuz etkiliyor. Şu an 3 tane özel hastaneye Yalova mahkum edilmiş durumda. Bir arayış içerisine girdiğimiz zaman Yalova dışındaki hastanelerde çare bulmaktayız” dedi.

‘Bakanlık nezdinde bir çalışma yapılmalı’

Yakın zamanda Bursa’daki özel bir hastane ile protokol imzalayacaklarını söyleyen Erbul, “Yalova’daki özel hastanelerin indirime yanaşmaması, bizi şehir dışında arayışa itiyor. İlimizde indirim yapan bir hastane var, o da belli başlı branşların dışında, çoğu doktorda geçerli olmuyor. İnsanlar özel hastaneye giderken ‘ne kadar tutacak’ diye korkarak gidiyorlar. Bununla ilgili bir çalışma yapılması lazım. Nasıl ki ticarette rekabetçi güç, fiyatları olumlu yönde etkileyebiliyorsa; Yalova gibi bir yerde bakanlık nezdinde bir çalışma yapılmalı. Durumun siyasiler tarafından da değerlendirilmesi lazım” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.