yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
ALTIN
2.325,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
18°C

ÖZEL BİREYLER İLE UNUTULMAZ ETKİNLİK

ÖZEL BİREYLER İLE UNUTULMAZ ETKİNLİK
27.04.2022 15:04
0
A+
A-

 

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir, İl Temsilci Yardımcısı Özcan Demir ve Yalova Üniversitesi Genç TEMA Başkanı Hale Tabu’yu Dernek Başkanı Lale Dondurmacıoğulları ve Murat Arslanhan ile dernek üyesi özel bireylerin aileleri büyük bir sevinçle karşıladı. İl Temsilcisi Arzu Demir ve ekibi ziyarette dernek üyesi özel bireyler ve aileleri ile ormandan toplanan meşe palamutlarını toprakla buluşturdular. Saksıları toprakla doldurarak meşe palamutlarıyla tüpleme yaptılar. Tüplemeden oluşacak palamut fidanları 1 yıl sonra toprakla buluşarak ağaç olma yolunda yaşamlarını sürdürecekler.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK..

İl Temsilcisi Arzu Demir etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Meşe, baltayla ona zarar vermemize rağmen, bize küsmeyip yeniden yeşeren sadık bir dosttur. Barışın, gücün ve dayanıklılığın sembolü olan meşe zaman içinde ‘meşeler’ olur. Tek bir meşe gün be gün, derine ve yanlara doğru büyüttüğü köklerinin kapsadığı alandaki toprağı bir arada tutar, erozyona engel olur, toprağı korur. On binlerce, milyonlarca meşe bizi, geleceğimizi korur. Gövdesi ve dalları kuşlara, sincaplara yuvadır. Besin değeri yüksek palamutları çok sayıda kurda, böceğe ve kuş türüne, sincaba ve ekosistemde besin zincirinde önemli yeri olan daha birçok canlıya besin kaynağıdır. Etkinlik boyunca dernek üyesi özel kardeşlerimizle şarkılar söyledik, bilgilendirmeler yaptık. Bizlere hoşça vakit geçirme imkanı sağlayan Dernek Başkanımız ve TEMA Gönüllüsü Lale Dondurmacıoğulları’na çok teşekkür ediyoruz. Özel kardeşlerimizle fırsat buldukça bir araya gelerek farklı etkinlikler gerçekleştirmek istiyoruz” dedi. TEMA Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir etkinlik sonrasında Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacıoğulları’na kendilerine gösterdiği misafirperverlik için teşekkür plaketi takdim etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.