yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2928
EURO
37,2398
ALTIN
2.987,68
BIST
8.945,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
21°C

ÖZBEK PİLAVI PİŞİRDİLER

ÖZBEK PİLAVI PİŞİRDİLER
15.10.2024 15:20
0
A+
A-

Yalova’da faaliyet gösteren Konya’dan Yalova’ya Kültür Sanat Turizm ve Eğitim Derneği, hafta sonu düzenlediği ‘Özbek Pilavı Etkinliği’ ile büyük ilgi topladı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Etkinlik, Dernek Başkanı Tekin Sarıçam’ın açılış konuşmasıyla başladı. Sarıçam, konuşmasının başında davetlilere ‘hoş geldiniz’ diyerek, etkinlik hakkında bilgi verdi. Türk Dünyası’ndan Yalova’ya eğitim için gelen öğrencilere hitaben konuşan Sarıçam, “Hayatınızın en güzel 4-5 yılını Yalova’da geçireceksiniz. Bu süre içinde biz de sizlerin güzel anılar biriktirmesine ve yeni dostluklar kurmasına katkı sağlamak istiyoruz” dedi. Konuşmasının devamında Sarıçam ayrıca, Türk Dünyası gençlerinin dayanışmasını sağlamak istediklerini vurgularken, dernek olarak beklentilerinin onlardan iyi bir insan olmalarını, kendilerini yetiştirerek ülkelerinin gelişmesine katkıda bulunmalarını beklediklerini ve Türkiye’nin de onların bir ülkesi olduğunu ifade etti. Sarıçam, “Ülkelerimiz arasında köprü vazifesi göreceğinize inanıyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı. Etkinlik kapsamında davetlilere Özbek pilavı ve tatlı ikram edildi. Program sırasında Türk İllerinde Bir Güleryüz Platformu Koordinatörü Ahmet Buhari Bey bir konuşma gerçekleştirdi. Ayrıca halk şairi Hacer Alioğlu Yakuti, Karabağ ve Türkistan temalı şiirlerini okuyarak katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Etkinlikte; Dernek Yönetim Kurulu ve Üyeleri, Yalova Üniversitesi akademik ve idari personelleri, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü, eski İl Kültür ve Turizm Müdürü, Yalova Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, Türk Kamu-Sen İl Başkanı, Çınarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü, Milli Savunma Üniversitesi Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu Müdürü, TÜRKAV İl Başkanı, Çiftlikköy Belediye Meclis Üyesi ve Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tataristan ve Ahıska’dan üniversite öğrencileri  yer aldı. Etkinlik, katılımcıların memnuniyetiyle sona erdi ve Türk Dünyası’nın farklı bölgelerinden gelen öğrencilerin bir araya geldiği unutulmaz bir gün olarak hafızalarda yer aldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.