yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

OTİZM FARKINDALIK GÜNÜNDE BİR ARAYA GELDİLER

OTİZM FARKINDALIK GÜNÜNDE BİR ARAYA GELDİLER
12.04.2023 14:44
0
A+
A-

OTİZM FARKINDALIK GÜNÜNDE BİR ARAYA GELDİLER

‘NASILSIN?’ DİYE SORDULAR

  • Yalova Kent Konseyin Engelli Meclisi, Otizm Farkındalık Günü’nde ‘Nasılsın?’ diye sordu..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Otizmli bireylerin ve ailelerinin yaşantıları ile ilgili olarak bilgi vermek ve bu süreçte yaşanan zorluklar ve yaşantılarını anlatan, konuyla ilgili detaylı bilgilendirmede bulunan Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Kahraman Güloğlu, Kent Knoseyi Engelli Meclisi’nin misafiri oldu.

TEŞEKKÜR ETTİ..

İçten ve samimi havada geçen söyleşide, otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve nasıl hareket edilmesi üzerine bilgi alan katılımcılar, söyleşiden de memnun kaldılar. Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Erkan Çetintaş, Yalova Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Ayaz, Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fadime Yıldırım Karoğlu ve birçok dernek başkan ve de yöneticinin katıldığı programda, Engelli Meclisi Başkanı Hüseyin Özdemir açılış konuşmasını yaparak, “ Otizm birçok kez göz önünde tutulmayan ve de atlanan bir engel türü olarak duruyor. Bizler de bugün farkındalık oluşturmak ve değerli hocamızın bilgilerinden yararlanmak amacıyla bugün buradayız. Başta bizleri yalnız bırakmayan hocamıza, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir’e teşekkürlerimizi iletiyorum” dedi.

‘FARKINDALIĞI ARTTIRMALIYIZ’..

Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Kahraman Güloğlu, “Otizm dünyada en fazla akran zorbalığına uğrayan engellik. Farkındalığı çok az olduğundan insanlar bilinçli değil buna bağlı olarak da olumsuz durumlarla karşılaşılıyor. Bizler bu olumsuz durumların ortadan kalması adına farkındalığı arttırmalı ve otizmli çocukları olan ailelerin zorluklarının farkına varmalıyız” dedi. Program çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafı çektirilerek tamamlandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.