yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3434
EURO
34,9448
ALTIN
2.392,62
BIST
10.210,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

ORTOPEDİK ENGELLİLER VİZYONUNU BELİRLEDİ

ORTOPEDİK ENGELLİLER VİZYONUNU BELİRLEDİ
12.09.2022 14:39
0
A+
A-

 

 

  • Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonu’na(TOEF) üye 50 dernek, 5-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Federasyon Başkanlar Kurulu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan Şile Engelliler Yaz Kampında buluştu..

..”Bu organizasyon, vizyon çalışması ve SUT çalıştayı ile engelliler ve engelli STK’ları için bir çok açıdan milat olacak nitelikte bir toplantı olmuştur. Toplantıda alınan kararların hayata geçirilmesi için Yalova ayağı olarak var gücümüzle çalışacağız.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Türkiye’nin çeşitli illerinden engelli STK’larının katıldığı organizasyonda, Yalova’yı Biz De Varız Engelliler Derneği (BİVED) temsil etti. 5 gün süren organizasyonda ilk 3 gün Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonu’nun 5 yıllık vizyonu belirlenirken, sonraki 2 gün ise Türkiye’deki Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ile ilgili sorunların masaya yatırıldığı SUT Çalıştayı düzenlendi. Avcılar Belediyesi, Zeytinburnu Belediyesi, Fatih Belediyesi’nin birlikte sponsor olduğu organizasyona İstanbul Üniversitesi de destek verdi. AKP İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, AKP Konya Milletvekili Hacı Bayram Özdemir, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Yusuf Çelebi, Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan ve İstanbul Üniversitesinden bir çok Öğretim Üyesi’nin konuk olarak katıldığı toplantıda konuşan Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonu Başkanı Cemal Merdan yaptığı açıklamada, vizyon çalışması neticesinde, federasyona üye derneklerle bir araya gelerek önümüzdeki 5 yılın hedeflerini belirlediklerini ve bundan böyle federasyon ve üye dernekler olarak, hedefler koyarak daha profesyonel ve daha kurumsal standartlarda çalışacaklarını belirtti.

‘Yalova’da var gücümüz ile çalışacağız’..

SUT çalıştayı ile ilgili yapılan açıklamada ise sağlık uygulama tebliğinin ilaç, rapor, hasta bezi, ortez protez ve tüm tıbbi araç gereçlere erişimi düzenlediği düşünüldüğünde, buradaki yanlışlıkların ve aksaklıkların sadece engelli kesimi değil, tüm toplumu etkilediğini ve bu çalıştayda üniversite öğretim üyeleri ve engelli STK’ları ile SUT’taki yanlışlıkları ve aksaklıkları tespit ederek çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı verimli bir çalışma yapıldığı belirtildi. BİVED Başkanı Ergül Dağcı yaptığı açıklamada, “Bu organizasyon, vizyon çalışması ve SUT çalıştayı ile engelliler ve engelli STK’ları için bir çok açıdan milat olacak nitelikte bir toplantı olmuştur. Toplantıda alınan kararların hayata geçirilmesi için Yalova ayağı olarak var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Ülkenin dört bir yanından şileye gelen engelli STK Başkanları 5 günlük yoğun bir programın ardından, organizasyonun son gününde Şile turu ve akşam kamp ateşi ve müzik eğlence ile stres atma imkanı buldular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.