yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3263
EURO
35,1256
ALTIN
2.296,88
BIST
9.051,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
20°C
Yalova
20°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

ORGAN BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKTİLER

ORGAN BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKTİLER
06.11.2021 22:00
0
A+
A-

Yalova Devlet Hastanesinde “Bağışlanan her organ filizlenen bir hayattır” sloganıyla 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle farkındalık çalışması yapıldı.

Devlet Hastanesi ve Çiftlikköy Ek Bina girişlerinde organ bağışı Stantları kuruldu. Hastane Yönetimi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Zeynep Çağlayan, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Hilmi Sezer, Müdür Yardımcısı. Okan Özdemir ve Organ Nakli Koordinatörleri tarafından organ bağışına dikkat çekilerek, hasta ve hasta yakınlarına broşürler dağıtılarak bilgilendirmeler yapıldı. Yapılan açıklamada, “Tedavisi yalnızca organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir. “Organ nakli”, vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya ölüden alınan sağlam ve aynı görevi üslenecek bir organın nakledilmesi işlemidir. Kişinin hayatta iken serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesi ve bunu belgelendirmesi de organ bağışıdır” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.