yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5939
EURO
34,7885
ALTIN
2.416,65
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
23°C
Yalova
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

ORGAN BAĞIŞI HAYAT KURTARDI

ORGAN BAĞIŞI HAYAT KURTARDI
11.09.2022 14:22
0
A+
A-

1982 doğumlu Selçuk Demir’in beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine Yalova Devlet Hastanesi’nde yapılan operasyon sonucu böbrekleri 2 hastaya umut oldu..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Trafik kazası geçirerek Yalova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 1982 doğumlu Selçuk Demir’in beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesinin isteği üzerine organları hastalara umut oldu. Bursa ve Çanakkale’de bekleyen hastalara gönderilen organlar, başarılı bir şekilde nakil edildi. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, organ bağışının hikayesinde şu sözlere yer verildi: “05.10.1982 doğumlu Selçuk Demir, bilinen Hepatit B haricinde, 04.09.2022 tarihinde trafik kazasına bağlı olarak Yalova Devlet Hastanesi acil servisine 112 ile getirildi. Hastada subdural hemoraji sağ paryental FR.C7 spinal proses kırığı, sağ AC’de konfüzyon saptanarak entübe edildi. Uz. Dr. Eser Gümüş tarafından Reanimasyon Yoğun Bakım Ünitesine yatışı yapıldı. Yoğun bakıma yatırılan hastanın genel durumu kötü, NM şuuru kapalı, ağrılı uyaranlara yanıt vermediği tespit edildi. Hastanın yatışından bugüne durumunda iyi yönde bir gelişme olmadı. Hastanın beyin ölümü 09.09.2022 tarihinde sabah saatlerinde gerçekleşti. Ailesine tıbbi ölüm bildirimi Uz. Dr. Ayşe Medetoğlu tarafından yapıldı. Bunun üzerine aile yakınları organ bağışı konusunda bilgilendirilmiş bağış talebinde bulunuldu. Aile önce düşünmek istediklerini bildirmiş ardından saat 14.30’da hastaneye gelerek organ bağışını kabul ettiklerini beyan ederek gerekli evrakları imzaladılar. Verilen organ bağışı izni ile birlikte hastaya organ bağışının gerçekleşmesi için gerekli olan tüm tetkik, görüntüleme ve pcr testleri yapıldı. Göğüs hastalıkları ve enfeksiyon hastalıkları uzmanları tarafından konsülte edildi. Bursa Koordinasyon Merkezi’ne mail yoluyla bildirilen sonuçlar Bursa BKM ve Ankara Ulusal Koordinasyon Merkezi tarafından değerlendirilerek organ bağışına uygun görüldü. Saat 01.30 itibariyle hastadan tekrar Bursa BKM’ye gitmek üzere son kan numuneleri alınmış ve 112 Acil Sağlık Ambulansı tarafından acilen BKM’ye gönderilmek üzere hazırlandı. Yapılan son değerlendirme ile çıkarılması uygun görülen organların alınması için Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Organ ve Doku Nakil Ekibi ilimize yönlendirildi. Ekibin ilimize ulaşması ile 10.09.2022 sabah saat 08.15’de başlayan ameliyat başarıyla tamamlanarak çıkarılan iki böbrek, Bursa ve Çanakkale illerine gönderilmek üzere yola çıktı” denildi.

Yalova Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakil Koordinatörü Uz.Dr. Ayşe Medetoğlu organ bağışının önemini vurgulayarak; ilimizde Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda bu tarz ameliyatları başarı ile gerçekleştirebildiklerini, organ ve doku nakil ekiplerinin yer ve zaman fark etmeksizin her zaman göreve hazır şekilde bulunduğunu belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.