yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

‘ÖNCELİĞİMİZ YALOVA’

‘ÖNCELİĞİMİZ YALOVA’
08.09.2022 16:46
0
A+
A-

“HDP VARSA BİZ YOKUZ” diyen İYİ İl Başkanı Ersin Akyüz:

 

  • İYİ Parti İl Başkanı Ersin Akyüz ve yönetimi, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündemi ve Yalova siyasetini değerlendiren Akyüz, partisinin il genelinde oy oranının yüzde 20’nin üzerinde olduğunu belirtti..

..”Ortada bir suç varsa veya yoksa bu zaten mahkeme süreci sonunda ortaya çıkacaktır. Diğer kısım da kamu vicdanıdır. Kamu vidanı, mahkeme sonucunda çıkacak karar ve bu işten muhatap olan insanların kendilerini ifadelerinden sonra zaten netleşmiş olur.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

İYİ Parti İl Başkanı Ersin Akyüz ve yönetimi, Bahane Cafe’de gazeteciler ile bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akyüz, HDP ile bir araya gelme söz konusunun olmadığını ifade etti. ‘HDP varsa biz yokuz’ diyen Akyüz, bu kararın kesin ve net olduğunu dile getirdi.  Başkan Akyüz, “HDP varsa biz zaten yokuz diyoruz. Böyle bir şey söz konusu değil. Bu kesin ve kesin net. HDP’nin olduğu yerde partimiz bulunmaz. Bu söylem parti içi teşkilatlarda da var. Biz yapı olarak milliyetçi yapıya sahibiz. Zaten mantıken de bir araya gelmemiz mümkün değil. Gidip de farklı söylemlerle anılan, ismi terör örgütleriyle geçen bir partiyle bulunmamız mümkün değil. Biz siyaset yapacağız diye farklı ilişkilere girecek bir parti değiliz. Bir şey olacaksa ikna ile olacak, halkın teveccühüyle olacak” dedi.

‘SADECE SÖYLENTİYDİ’..

Eski Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın İYİ Parti’ye geçmesi yönündeki söylentileri de net bir şekilde cevaplayan Akyüz, “Bu bir söylentiydi. Çünkü siyaset de olsa bir üslubu, etik değerleri olması gerekir diye düşünüyoruz. Bu söylenti fiiliyata geçmedi. Sokak dedikodusu olarak devam etti. Neticede Ankara’da bir genel merkez var. Onun uç noktası ve kalesi olarak Yalova’da seçilmiş bir yönetimi var, teşkilat yapısı var, il başkanı var. Ben 21 Ağustos itibariyle 1 yılı devirdim. Bu bir yıllık sürede bu söylemler hiç bitmedi ama icraat anlamında söylentide kaldı. Bizim kapımız adresimiz belli. Bahsedilen kişilerden il binasına, teşkilata böyle bir talep gelmedi. Farklı söylemlerle durumun Ankara ayağı ile yürütüldüğü söylendi ama Ankara ayağında da böyle bir şey olmadığını, dedikodudan ibaret olduğunu net olarak ifade edebilirim” diye konuştu.

‘MAHKEME ORTAYA ÇIKARACAK’..

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın mahkeme süreci ile ilgili de konuşan Akyüz,  sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçilmiş bir belediyemiz vardı. Devam eden bir mahkeme süreci var. Biz sadece fikir beyan ediyoruz. Yapmışlardır, yapmamışlardır diyebiliriz ama bu sadece bizim kişisel fikrimiz olabilir. Ortada bir suç varsa veya yoksa bu zaten mahkeme süreci sonunda ortaya çıkacaktır. Diğer kısım da kamu vicdanıdır. Kamu vidanı, mahkeme sonucunda çıkacak karar ve bu işten muhatap olan insanların kendilerini ifadelerinden sonra zaten netleşmiş olur. Akabinde meclis çoğunluğu da Ak Parti’de olduğundan dolayı yapılan seçimleri Mustafa Tutuk vekil olarak görevini yürütmekte. Proje olarak baktığımızda bir hep aynı şeyleri söylüyoruz. Proje yapmak veya görüntüsel anlamda etrafı süslemek, ışıklandırma yapmak, asfalt dökmek gibi göz önünde olan yerler ama bunlar zaten belediyenin yapması gereken işlerdir. Bizim uygulayacağımız çok proje var aslında. İşin ehli olan insanlarla uygulayacağımız projeler olacak.”

‘İHTİYAÇ OLANA ÖNCELİK LAZIM’..

El atılması gereken bir çok mevzunun olduğunu söyleyen Akyüz, “Bu şehre ne katacaksınız bunu tartışmamız lazım. Yapmak için değil ihtiyaç olana öncelik lazım. Halk önceliklerini belirleyecek ve bunlar doğrultusunda projeler yapılacak. Ütopik projeler değil, reel projeler, yapılabilir projeleri hayata geçirmek gerekir. Ütopik projelerin peşinde değiliz. Bunları seçim vaadi olarak insanların önüne getirmeyeceğiz. Yalova için yıllardır olan bir söylem var kültür şehri mi turizm şehri mi olacak diye. Bunlar zaten yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Üniversitemiz de kalkınmaya başladı ve rektörümüz oldukça gayretli. Şehri ve üniversiteyi bir araya getirmek gerekir. Bu anlamda Yalova şekillenmeye başladı. Yalova’da tabi bir de yabancı nüfus sorunu var. El atmamız gereken birçok mevzu var.  Bizim için öncelik Yalova. Biz siyasete çıkarken insanlara dokunabilme adına bir şeyler yapmak istiyoruz. Kendi içimizde insanlar siyasette de bir yerlere gelsin ki hizmette siyaset gücünü de arkasına alarak çalışma yapılasın diye bir birimizi zaten teşvik ederdik. Biz kavga dövüş siyaseti için bu göreve gelmedik. İnsanları birleştirmek durumundayız. Yalova adına bir çivi dahi çakan varsa kim olursa olsun yanındayız. Yanlış bir şeyi varsa da karşısındayız. Bunu her zaman belirtiyoruz. Bu partiye gelirken bu duygu düşüncelerle geldik. Öncelik Yalova dedik. Birlik beraberlik adına çalışmalar yürütüyoruz. Önümüzdeki süreçte aday adayları da çıkmaya başlayacak” dedi.

‘OY ORANIMIZ YÜZDE 20’..

Anket çalışmalarında partinin oy oranını da açıklayan Akyüz, “Yalova olarak biz yaptırmadık ancak sonbaharda Yalova özelinde bir anket çalışması yaptırılacak. Yüzde 20’yi geçmiş durumdayız Yalova olarak. Şu anda 3 bine yakın üyemiz var. Büyük bir ivme kazanmaya başladık. Bu seçimlerde de en az 30 aday adayının çıkmasını beklemekteyim. Partinin etrafına duvar koymadık. Biz iktidar partisi olacağız düşünceleriyle bu yola çıktık. Biz bir kişiyi bir yerlere getirmek üzere kurulmuş parti değiliz. Beraber yola çıkacağımız insan sayısının da artması gerekir. Biz iktidar olmak için yola çıktı. Bu parti ilk seçime girmiyor. Çok çetrefilli süreçlerden geçtik. Vatan haini yapıldık, PKK’lı yapıldık, çöp kamyonlarıyla önümüz kesildi, tuttuğumuz salonlar iptal edildi ama şimdi düzlüğe çıktık. İnsanlar yüzünü güneşe dönmeye başladı ve güç ortaya çıktı. Siyasi hedeflerimiz var. İdealistiz. Yorgun değiliz ve aktifiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.