yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3295
EURO
35,0781
ALTIN
2.306,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

ÖNCE TARAFTARI TAHRİK ETTİ, SONRA KADIN TARAFTARA KÜFÜR ETTİ!

ÖNCE TARAFTARI TAHRİK ETTİ, SONRA KADIN TARAFTARA KÜFÜR ETTİ!
10.04.2022 15:59
0
A+
A-

 

 

Onur ERDİK

 

ING Basketbol Süper Ligi’nin 27.haftasında Semt77 Yalovaspor ile Darüşşafaka, 90. Yıl Spor Salonu’nda kozlarını paylaştı. Yeşil-kırmızılı takımımızın 82-59’luk yenilgisiyle sonuçlanan müsabakaya başhakem Emin Moğulkoç’un provokasyonu damga vurdu. Taraftarlarla tartışan, hakareti ağzından hiç düşürmeyen ve kadın taraftarlara da ağıza alınmayacak küfürler eden Moğulkoç, kendisine yönelik tepkilerin büyümesi üzerine soyunma odasının yolunu tuttu.

Kadın taraftara ‘S.. O.., A.. S.. O.. Ç..’ küfürlerini savurdu..

Maç boyunca skandal kararlara imza atan, Semt77 Yalovaspor’un farkı 6 sayıya kadar düşürmesinin ardından Daçka lehine kararlar verip inanılmaz hatalara sebep olan başhakem Emin Moğulkoç, bitime 23.4 saniye kala saha kenarı tribünündeki bir erkek taraftarla tartıştı. Kendisine tepki gösteren taraftara baktıktan sonra emniyet güçlerine ‘atın bunu dışarı’ diyen Moğulkoç’a tepkiler iyice artmaya başladı. Bu kez abla ve kardeş olduğu öğrenilen iki kadın taraftara ‘S.. O.., A..S.. O..Ç..’ gibi ağıza alınmayacak küfürler savuran Emin Moğulkoç, sahaya taraftarların girmesinin ardından kenara geldi. Bu arada taraftarı tahrik etmesi sonucu tribünden bazı taraftarlar, sahaya yabancı madde attılar. Olaylar devam ederken; karşılaşmanın başhakemi Emin Moğulkoç, üst üste anonslar yaptırdıktan sonra yardımcılarıyla birlikte soyunma odasının yolunu tuttu. Tribünlerin boşaltılmasını isteyen provokatör hakem, tribünlerin tamamen boşaltılması sonrasında yardımcılarıyla birlikte tekrar sahaya geldi. Kalan 23.4 saniyelik sürenin tamamlanmasının ardından tekrar soyunma odasının yolunu tutan Emin Moğulkoç ve yardımcılarına bu kez protokol tribününden tepki yağdı.

Arabasından inip şovuna devam etti..

Yaklaşık 20 dakika duraksadıktan sonra tamamlanan maçın ardından salondan özel aracıyla ayrılmak isteyen Emin Moğulkoç, hakem gözlemcisi olduğu öğrenilen Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilisinin, salon önünde bulunan Semt77 Yalovaspor yöneticilerine tahrik etmesinin ardından bu kez aracından indi. Emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı salon önünde de kısa süreli arbede yaşandı. Ardından hakem gözlemcisiyle birlikte aracına tekrar binen Emin Moğulkoç, salondan ayrılarak ifade için polis karakoluna gitti. Hakemin küfürlerine maruz kalan kadın taraftarlar da karakola giderek mücadelenin baş hakemi Emin Moğulkoç’tan şikayetçi oldular. Moğulkoç’un da kadın taraftarlardan şikayetçi olduğu öğrenildi. Yaşanan olaylarla ilgili olarak Türkiye Basketbol Federasyonu’na bilgi verilirken; edinilen bilgiye göre Hidayet Türkoğlu başkanlığındaki TBF yönetiminin hafta içerisinde acil toplanacağı ve olayları görüşeceği öğrenildi.

Bu ilk vukuatı değil..

Diğer yandan Yalova’da provokatörlük yapan başhakem Emin Moğulkoç, daha önceki basketbol müsabakalarında da olayların içinde oldu. Aynı zamanda FIBA hakemi olan ve Eurolegaue’te de görev yapan Moğulkoç, 2020’de oynanan Panathinaikos-Barcelona maçı sonrasında kaldığı otele taksiyle giderken saldırıya uğramıştı. Skandal hakem, son olarak geçtiğimiz Şubat ayında Bursa’da Fenerbahçe Beko ile Galatasaray Nef arasında oynanan Türkiye Kupası müsabakasında da tribünlerdeki olaylar nedeniyle maçı durdurmuştu. Tribünlerin boşaltılması sonrası karşılaşma kaldığı yerden devam etmişti.

Sosyal medyadan tepkiler hiç dinmedi..

Semt77 Yalovaspor-Darüşşafaka maçının başhakemi Emin Moğulkoç’un provokatörlüğü sosyal medyada da tepkilere neden oldu. Özellikle kadın taraftarlara küfür etmesi infial oluşturan Moğulkoç’un taraftarlarla tartışıp küfür etme anı ise yayıncı kuruluş tarafından kesildi ve ekranlara yansıtılmadı. Ancak olaylara bizzat şahitlik yapan yaklaşık 50 taraftar, hakemin küfürlerini duyup tepki gösterdi. Sosyal medyadan da Emin Moğulkoç’la ilgili, “Şovmen, hakemin sinirleri iyice bozulmuş, emeklilik zamanı gelmiş. Şu adama hala neden maç verirler anlamıyorum, Türk basketboluna kan kaybettiriyor sürekli. Neden hep Emin Moğulkoç’un maçlarına denk geliyor bu olaylar. Acilen emekli edilmeli, maçı bitirmeye niyetli değil, kahramanlık peşinde. Bu kadar ahlaksız bir hakem görmedim. Arkadaş intikam timi gibi, diğer hakemler de kuzu kuzu peşinden gidiyor. Taraftara gidip küfür edemez” şeklinde paylaşımlarda bulunuldu. TBF’nin olay hakem Emin Moğulkoç’la ilgili vereceği karar merakla bekleniyor.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.