yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,6007
EURO
34,8119
ALTIN
2.491,55
BIST
9.463,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

‘ÖNCE KENDİMİZE KARŞI DÜRÜST OLMAMIZ ÖNEMLİ!’

‘ÖNCE KENDİMİZE KARŞI DÜRÜST OLMAMIZ ÖNEMLİ!’
02.01.2022 16:05
0
A+
A-

 

Bir dönem CHP’de siyaset yapan, partisinin 2014’te kazandığı yerel seçimlerde etkin bir rol üstlenen Yalova Belediyesi eski Meclis Üyesi Ahmet Yavuz, Yalova yerel siyasetini HABERCİ’ye değerlendirdi. Yavuz, toplumun temiz siyaset talebini yorumlarken, “Kendi öz eleştirisini yapamayan bir toplum hayal ettiği dürüst yönetime kavuşamaz. Önce iğneyi kendimize batırmamız lazım. Bir şeyi elde etmek için önce hak etmek lazım. Değiştirmek kolay, zor olan değişimi sağlamaktır” dedi.

..”Taban siyasetinden gelen bir insanım. Sokakları iyi tanıdığıma inanırım. Bugün siyasete ve siyasetçiye güven kalmadığı bir gerçek. Ancak bir gerçek daha var; insanların birbirine güveni kalmadı, asıl sıkıntı burada. Önce temiz toplum, sonra temiz siyaset. Bu denklem sağlanmadan sonuç elde edilemez diye düşünüyorum. Yakın geçmişte İtalya’da benzer durum yaşandı, ama orada önce toplum kendini sorguladı, sonra yönetim kademesinde istediğine ulaştı. Yalova özelinde söylenecek tek şey şudur: Kendi içimizde dürüst ve cesur olup, önce kendimize bir çeki-düzen vereceğiz. Sonrası zaten düzelir..”

……………………………

Geçtiğimiz dönem Cumhuriyet Halk Partisi’nden Yalova Belediye Meclis Üyesi seçilen ve görev süresince etkin bir seçilmiş olarak sorunların çözümüne yönelik görüş ve önerilerini Yalova kamuoyuyla paylaşan Mali Muhasebeci-Müşavir Ahmet Yavuz, “Yalova siyasetini anlamak, seçilmiş insanların koltuklara oturduktan sonra büründükleri kimliğe bir anlam verebilmek hakikaten mümkün değil. Ne oluyor da insanlar seçilip bir makam elde ettikten sonra bu kadar değişebiliyorlar; bunu anlamlandırabilmek hakikaten çok zor” şeklinde konuştu. Yavuz, toplumun seçtiği insanları denetleyip sorgulamamasının sıkıntının ana sebebi olduğunu ifade ile, denetim ve sorgulamadan uzak yöneticilerin toplumun geleceğine yönelik bir vizyon ortaya koymalarının da mümkün olamayacağını söyledi. Yalova siyasetindeki olumsuzlukları sadece seçilen konumdaki insanların eksiklerine bağlamanın doğru olmadığını, verdikleri oylarla tercih ettikleri seçilmişleri iş başına getiren seçmenin önce kendi öz eleştirisini yapması gerektiğini belirten Ahmet Yavuz, “Birey olarak hep işin kolayına kaçıyoruz. İşler yolunda gitmediği zaman karşımızdaki insanı tek sorumlu ilan edip eleştiriyoruz. Oysa oturup bir düşünmemiz gerekmez mi; ‘acaba biz nerede hata yapıyoruz’ diye. Yalova’nın yakın geçmişine şöyle bir bakalım. O kadar seçime girmişiz ve onca insanı belli makam-mevkilere getirmişiz. Bu insanlar siyaseti doğru yönetememişlerse, kurumları ve bütçelerini doğru yönetememişlerse yaşanan olumsuzlukta onlar suçlu da hiç mi seçenin günahı yok?” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.