yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3631
EURO
34,6632
ALTIN
2.391,94
BIST
10.189,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

ÖMER, AEK’YA TRANSFER OLDU

ÖMER, AEK’YA TRANSFER OLDU
21.08.2023 13:18
0
A+
A-
  • Yalova Ortopedikler Spor Kulübü’nün (YOSK) eski oyuncularından Ömer Gürkan, Yunanistan Ligi takımlarından AEK Atina’da yeni sezonda forma giyecek.

Son olarak bir diğer Yunan ekibi Dodekanisos forması giyen ve iki yıl kırmızı-beyazlıların formasını terleten 36 yaşındaki tecrübeli pivot, 2023-2024 sezonunda AEK’nın başarısı için ter dökecek.

 

Onur ERDİK

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden YOSK’ta daha önce iki farklı dönemde forma giyen 36 yaşındaki tecrübeli pivot Ömer Gürkan, Yunanistan Ligi ekiplerinden AEK Atina ile anlaşma sağladı. Sivas’taki bir kurumda çaycılık yaptıktan sonra boyunun avantajını iyi kullanarak hayali olduğu basketbolla tanışan para basketbolcu Ömer Gürkan, Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile kariyerine 2010 yılında başlamıştı. Sarı-kırmızılıların dünyanın en iyi takımlarından biri olduğu o dönemde Galatasaray ile Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşayan 2,16 metre boyundaki Ömer, Sivas’ta start verdiği kariyerinde kısa sürede zirveye ulaştı.

YOSK’a transfer olmuştu..

Galatasaray’ın ardından YOSK’a transfer olan ve yeşil-kırmızılı takım ile parkelerin tozunu atan Ömer, sonrasında İspanya’da Amfiv Vigo takımıyla başarılı sezonlar geçirdi. Ülkemizde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi formasının yanı sıra kariyerinde farklı takımlarda görev yapan Ömer, tekrar YOSK’a geri döndü. Yeşil-kırmızılı takımla yine adından söz ettiren başarılı pivot, Yunanistan Ligi ekiplerinden Rodos Adası’nın Dodekanisos’ta 2 yıl forma giyen Ömer, 2023-2024 sezonu için aynı ligin takımlarından AEK Atina ile anlaştı.

‘Yeni bir yola çıkıyorum’..

Eski YOSK’lu ve yeni AEK’lı oyuncu 36 yaşındaki Ömer Gürkan, “2023-2024 sezonu için Yunanistan ekibi AEK ile anlaşmış bulunmaktayım. Yeni bir yola çıkıyorum. 2 yıldır Dodekanisos’ta güzel mücadeleler verdiğim arkadaşlarıma ve hocalarıma sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Rodos’ta her zaman yanımda olan sevdiklerime şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.