yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3212
EURO
35,0797
ALTIN
2.300,60
BIST
9.066,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
20°C
Yalova
20°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

‘ÖLÜM RİSKİ AZALIYOR’

‘ÖLÜM RİSKİ AZALIYOR’
29.01.2022 18:11
0
A+
A-

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca pandeminin bitmesinin tek yolunun etkili bir aşılama olduğunu dile getirdi. Arıca, iki doz biontech aşısının ardından yapılan hatırlatma dozunun ölüm riskini 48 kat azalttığını vurguladı. Pandemi ile mücadelede aşılamanın önemine bir kez daha vurgu yapan Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca 2 doz aşı olan vatandaşları 3. doz aşılarını da olmaya çağırdı. Bu konuda yapılan bilimsel çalışmalar hakkında bilgi veren Arıca, “İki yıldan beri bütün dünyayı etkisi altına alan pandemide en önemli ve etkili silahımız aşıdır. Yapılan bilimsel çalışmalar aşıların önemini açık bir şekilde ortaya çıkartmaktadır. İki doz biontech aşısı ölüm riskini 9 kat azaltmaktadır. İki doz aşının ardından üç ay sonra yapılacak hatırlatma dozunun etkisinin çok daha fazla olduğu bilimsel araştırmalardan anlaşılmıştır. Üçüncü hatırlatma dozu ise ölüm riskini tam 48 kat azaltmaktadır” dedi.

‘Çocuklarda daha çok yayılıyor’..

Omicron varyantının etkili olduğu son haftalarda çocuklarda pozitif vaka sayılarında artış görülüyor. Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca çocuk yaştaki hasta sayısında artış olduğunu belirtti. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki vakaları örnek gösteren Prof. Dr. Arıca, Amerikan Pediatri Akademisi’nin bir hafta içinde 580 bin 247 vaka bildirdiğini ifade ederek, “Bu vakaların yüzde 17,3’ünü çocuklar oluşturuyor. Çocuklarda hastaneye yatış yüzdelerinde de artış görülüyor. Bu oran 100 bin çocukta 1,13’e yükselmiş durumda. Bu nedenle çocuklarında aşılanmaları gerekiyor. Yine Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir araştırma da iki doz biontech aşısının 12-18 yaş arası çocuk ve gençlerde hastaneye yatış riskini yüzde 94’e varan oranda azalttığı belirlendi. Çocuklarda aşı güvenlidir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.