yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3558
EURO
34,7693
ALTIN
2.395,24
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
21°C

‘OLAN İSİMLERİ DEĞİŞTİREMEYİZ’

‘OLAN İSİMLERİ DEĞİŞTİREMEYİZ’
15.07.2022 15:45
0
A+
A-

 

 

Cadde ve sokaklara isim verilmesi ile alakalı meclis üyelerine çok fazla talep geldiğini dile getiren İsim Verme Komisyonu Başkanı AK Partili Meclis Üyesi Nurgül Urnuşmak, komisyonun bu konuda çalışma yapacağını söyledi..

 

..”Özellikle Yalova’da yaşayan her bir vatandaşımız bizler için çok önemlidir. Fakat daha önce alınan prensip kararı ile tekrar dile getirmek istiyoruz. Bu konuda ayrıca çalışmalar da yapacağız. İlke kararları alacağız.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

İsim Verme Komisyonu Başkanı AK Partili Meclis Üyesi Nurgül Urnuşmak, cadde ve sokaklara isim verilmesi ile alakalı meclis üyelerine çok fazla talep geldiğini dile getirdi. Urnuşmak, mecliste yaptığı konuşmada, “Her bir meclis üyesi arkadaşlarımıza bu talepler çok fazla geliyor. Yalova’ya mal olmuş isimleri öncelik alacağımızı söylemek istiyorum. İkamet açısında da buna öncelik vereceğiz. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Ayrıca çalışma yapılacak..

Komisyonun bu konuda ayrıca çalışma yapacağını söyleyen Urnuşmak, “İsim Komisyonu ile alakalı her 2 gruba çok fazla talep geliyor. İsim Komisyonu’nun bu konuda çalışma başlatacağını halkımıza duyurmak istiyoruz. Özellikle Yalova’da yaşayan her bir vatandaşımız bizler için çok önemlidir. Fakat daha önce alınan prensip kararı ile tekrar dile getirmek istiyoruz. Bu konuda ayrıca çalışmalar yapacağız. İlke kararları alacağız. Daha önce alınan prensip kararı gereği, normal ismi olan cadde ve sokağımızın değiştirilemeyeceği kararı alınmıştı. Biz de bunu aynen uygulayarak devam ediyoruz. Fakat bunu özellikle vatandaşlarımıza anlatırken zorlanıyoruz. ‘Bizim isim de çok önemli bunu verelim’ istekleri çok fazla geliyor. Her bir meclis üyesi arkadaşlarımıza bu talepler çok fazla geliyor. Yalova’ya mal olmuş isimleri öncelik alacağımızı söylemek istiyorum. İkamet açısında da buna öncelik vereceğiz. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz.  Yalova’da yaşayan her kesimden vatandaşımız bizler için çok önemli. Ama bunu bu şekilde yapmak zorundayız. Olan isimleri değiştiremiyoruz. Değiştirme konusunda bu talepler sürekli geliyor. Yeni açılan yerlere de biz oraları istemiyoruz deniliyor” dedi.

‘Kolaylık olacak’..

CHP’li Meclis Üyesi İsim Verme Komisyonu Üyesi Gülsen Büker ise konu ile alakalı, “Önümüzdeki mecliste bunu sunmak istiyoruz. Hem İsim Komisyonu hem de bizden sonraki çalışacak arkadaşlarımıza da kolaylık olacak” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.