yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

‘OKUL ÖNLERİNDE SIKI TEDBİR ALINACAK’

‘OKUL ÖNLERİNDE SIKI TEDBİR ALINACAK’
12.09.2023 15:38
0
A+
A-

‘OKUL ÇEVRESİNDEKİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ARTTIRACAĞIZ’

 VALİ KAYA, YALOVALILARA SESLENDİ:

‘ŞÜPHELİ BİR VAKA GÖRDÜĞÜNÜZDE BİZİ HABERDAR EDİN’

  • Uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında Saffet Çam Ortaokulu’nu ziyaret eden Vali Dr. Hülya Kaya, okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Okul ziyaretinin ardından esnafı da gezen Vali Kaya, konu hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, uyuşturucu ile mücadele kapsamında Saffet Çam Ortaokulu’nu ziyaret etti. Vali Kaya’nın ziyaretine; İl Emniyet Müdürü Salih Gözüm ve İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe de katıldı.  Burada okul idaresi ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Kaya, çocukları zararlı alışkanlıklardan korumak üzere topyekün bir mücadele içerisinde olduklarını belirtti. Çevre esnafı gezen Vali Kaya, çocukları koruma noktasında tüm esnafın da farkındalığının artması gerektiğini söyledi.

‘Hızlı ve kalıcı çözümler bulacağız’

Denetimlerle ilgili konuşan Vali Kaya, şu açıklamalarda bulundu: “Sayın İçişleri Bakanımız bizimle hafta sonu bir toplantı gerçekleştirdi. Bundan sonraki süreçte okul çevresindeki güvenlik önlemlerini arttıracağız. Her okulla eşleştirdiğimiz polis arkadaşlarımız, güvenlik timlerimiz okul idarecileriyle beraber ortak bir çalışma gerçekleştirecekler.  Burada riskli gördüğümüz her türlü durumu tespit edip, bununla ilgili etkili bir şekilde önlemlerimizi alacağız. Yani hiçbir evladımızın bu uyuşturucu madde satışını gerçekleştiren ‘kan emiciler’ diyelim, bunlarla irtibatlarını engelleyeceğiz. Bunlara asla ve kata müsaade etmeyeceğiz. Dolayısıyla bugünkü yapmış olduğumuz pilot çalışmayı, bu hafta boyunca devam edecek bir faaliyet olarak görmeyin. Bütün yıl boyunca devam eden bir çalışma olacak. Hem jandarmamız hem emniyetimiz sahada öğretmen arkadaşlarımızla beraber bu çalışmayı yapacaklar. Asıl önemli olan da vatandaşı bu işin içerisine dahil edeceğiz. Bugün yapacağımız çalışma doğrultusunda esnaflarla beraber bir toplantı gerçekleştireceğiz, esnaf kardeşlerimize diyeceğiz ki; ‘şüpheli bir vaka gördüğünüzde bizi haberdar edin.’ Biz anında gerekli adımları atacağız. Şu ana kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda, özellikle satıcı noktasında tespit ettiğimiz ve sağlamış olduğumuz çok ciddi bir sayı var. Onun dışında bu şekilde masum yavrularımızı zehirlemeye çalışan bu tacirleri okul çevrelerinden uzaklaştırmak istiyoruz. Dolayısıyla burada hem Yalovalı hemşerilerimize sesleniyorum: lütfen bu tür vakalarda bize ulaşın. Okul idarecilerimize söyleyin. Biz hızlı bir şekilde bununla ilgili çok kalıcı çözümler bulacağız. Dolayısıyla bugünkü ziyaretimiz hem öğretmen arkadaşlarımıza bu projemizi anlatacağız hem esnafımıza anlatacağız hem de sahada sizlerle beraber pratikte bu uygulamayı gerçekleştirmiş olacağız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.