yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

ÖĞRETMENLERE TEMA ANLATILDI

ÖĞRETMENLERE TEMA ANLATILDI
26.08.2022 15:00
0
A+
A-

TEMA YALOVA YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HIZLI BAŞLADI

GÜÇLÜ OKULU ÖĞRETMENLERİNE TEMA ANLATILDI

  • TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği projelerini tanıtma konusunda yeni eğitim-öğretim yılına hızlı bir giriş yaptı..

TEMA Vakfı İl Temsilcisi Arzu Demir, doğal varlıkların korunması amacıyla Yalova’da yerel kapasiteyi güçlendirecek ve faaliyetlerimizin toplumun tüm kesimlerinin kapsayacak şekilde yaygınlaştırılmasını sağlayacak bir toplumsal örgütlenme için sürdürülebilir bir gönüllülük modeli oluşturmak istediklerini ve bu amaçla öncelikle gençler olmak üzere yeni gönüllüleri TEMA Yalova bünyesine katılmaya davet etti..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

TEMA Vakfı İl Temsilcisi Arzu Demir, TEMA Vakfı’nın öğretmen ve öğrencilere yönelik yeni eğitim-öğretim yılındaki projelerini tanıtmak üzere Güçlü Koleji yöneticileri ve öğretmenlerine, TEMA Vakfı ile doğa eğitim programları ve projeleri tanıtımı konulu bir sunum gerçekleştirdi. TEMA Vakfı İl Temsilcisi Arzu Demir’e Kadıköy Mahalle Sorumlusu Özcan Demir ile TEMA il yönetiminde yer alan Yalova Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Gülay Küçük eşlik etti. Arzu Demir’in gerçekleştirdiği sunum tüm öğretmenlerden büyük ilgi gördü ve tam not aldı.

TEMA’YI ANLATTI..

TEMA Vakfı’nın varoluş nedeni olan toprak ile sunumuna başlayan Arzu Demir, sürdürülebilirlik ilkesi ile yola çıktıklarını, bilim temelli çalışmalar ile toplumsal barışa inanan, halkla bütünleşen, ülkenin ve dünyanın geleceğine söz sahibi olan bilinçli, öncü ve uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olan TEMA’yı anlattı. Başkan Demir, sunumuna temel değerler, vakfın çalışma alanları ve saha faaliyetleri ile devam etti. Demir, amaçlarının okullarda yapılan çalışmaların amaç ve hedefini ise doğayı tanıyan temas eden doğanın bir parçası olduğunu içselleştirmiş, günlük hayattaki tercihlerinin doğaya etkilerinin farkında olan ve doğa ile uyumlu, sürdürülebilir yaşam için harekete geçen ‘Ekolojik Okuryazar’ bireyler yetiştirmek olduğunu ifade etti.

ÖĞRETMENLERİ KOŞUYA DAVET ETTİ..

Demir, okullarda bir yıl süreli olarak uygulanan doğa eğitim programları, Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA ve Lise TEMA’nın tanıtımına geçerek, okullarda eğitim programlarına göre daha kısa süreli uygulanan doğa eğitim projelerinin tanıtımının da ‘Su Kardeşliği Projesi’, ‘Sıfır Atık, İklim Değişikliği Eğitim ve Farkındalık Projesi’, ‘Ağaç Kardeşliği Projesi’, ‘Arılar Varsa Yarınlar Var Projesi’ olarak sürdürüleceğini belirtti. Ağaç Kardeşliği Projesi’nin yardımseverlik koşusu yapan gönüllü koşucuların desteğiyle hayata geçirilen bir doğa eğitim projesi olduğundan bahseden Demir, TEMA gönüllüsü öğretmenleri koşuya davet etti.

DETAYLI BİLGİLENDİRDİ..

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği olarak tüm bu program ve projelerin haricinde dileyen öğretmenler ile TEMA Vakfı’nın temsilci eğitim sunumlarını buluşturduklarını ve bunların da toprak; su varlıkları; iklim değişikliği; doğayla uyumlu yaşam; sıfır atık; Ali Nihat Gökyiğit biyolojik çeşitlilik olarak sıraladı. Demir, TEMA Vakfı Doğa Eğitim Programları ile tanışan öğrencileri ekolojik okuryazarlığını güçlendirerek doğayı bilen, seven ve koruyan nesiller olarak tanımladı. Demir ayrıca, tüm yıl Yalova’da gerçekleştirdikleri çevre gezileri, meşe palamudu toplama ve tüpleme etkinlikleri, fidan dikim etkinlikleri, çevre temizlik etkinlikleri hakkında da detaylı bilgilendirmede bulundu.

GÜÇLÜ OKULU’NA FİDAN BAĞIŞI..

Sunumun sonunda doğal varlıkların korunması amacıyla Yalova’da yerel kapasiteyi güçlendirecek ve faaliyetlerimizin toplumun tüm kesimlerinin kapsayacak şekilde yaygınlaştırılmasını sağlayacak bir toplumsal örgütlenme için sürdürülebilir bir gönüllülük modeli oluşturmak istediklerini ve bu amaçla öncelikle gençler olmak üzere yeni gönüllüleri TEMA Yalova bünyesine katılmaya davet etti. Sunum sonrası okul bahçesini süsleyecek fidanlar, öğrenciler eşliğinde toprakla buluşturulmak üzere okul yöneticilerine Arzu Demir tarafından teslim edildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.