yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

ÖĞRENCİLERE, KANSERDE ERKEN TANI ANLATILDI

ÖĞRENCİLERE, KANSERDE ERKEN TANI ANLATILDI
24.10.2022 12:34
0
A+
A-

 

  • Yalova Kanser Hastaları Derneği’nin (YAKHAD) organizasyonu ile Yalova Uğur Okulları’nda, kanserde erken tanı ve teşhisin önemini anlatan bir konferans düzenlendi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında Yalova Kanser Hastaları Derneği (YAKHAD) tarafından Yalova Uğur Okulları’nda bir konferans düzenlendi. Atakent Hastanesi Medikal Onkolog Doktor Aslı Yıldırım ve Halk Sağlığı Kanser Birimi Hemşiresi Emel Vatansever’in gerçekleştirdiği eğitimde; kanserde erken tanı, teşhis ve tedavinin önemi anlatıldı. Eğitimlerin çeşitli okullarda devam edeceğini söyleyen YAKHAD Başkanı Sibel Beyosmanoğlu, “Her şey eğitimle başlar. Biz de bu ölçüde kurulduğumuz günden itibaren okullarımızda ve çeşitli platformlarda erken tanı ve teşhisin önemini anlatmaya çalışıyoruz. Dernek olarak STK’larla, destekçilerimizle, kurumlarımızla el ele verip, kanser olmamak için neler yapabiliriz yönünde çalışmalar ortaya koymaktayız. 8 yıldır çalışmalarımızın hedefinde; onkoloji merkezi, çocuk onkolojisi, erken tanı cihazı ve en önemlisi onkoloji ünitesinin olduğu bir hastaneye kavuşmak vardı. Yaptığımız çalışmalarda en temel hedefimiz birlik ve beraberlik sağlamak. Çünkü bir ve beraber olursak başaramayacağımız hiçbir şey yok. Mücadelemize birlikte devam edeceğiz” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.