yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3176
EURO
34,8071
ALTIN
2.407,19
BIST
10.222,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

O ŞİMDİ EMEKLİ!

O ŞİMDİ EMEKLİ!
04.04.2023 14:02
0
A+
A-

Terzilikle birlikte siyasi kulisler de bitti.. Yalova’nın efsane isimlerinden Metin Zenginler (Terzi Metin) mesleğe veda etti..

  • ..”Artık zamanı gelmişti. Ben, mesleğin en güzel yıllarında, en verimli dönemlerinde bu işi yaptım. Severek icra ettiğim mesleğimi elbette üzülerek bırakıyorum.”

..“Dostlarım adına üzgünüm. Artık siyaset konuşacak, tartışacak değişik ortamlar bulmak zorunda kalacaklar.”

 

  • Haber / Esin Kaya

Yalova’nın en eski esnaflarından, terzilik mesleğinin ilimizdeki duayenlerinden olarak kabul edilen, Terziler ve Konfeksiyoncular Odası eski Başkanı Metin Zenginler (Terzi Metin) geçtiğimiz günlerde aktif meslek hayatını sonlandırdı ve işyerini kapattı.

Meslekten kopuşunu bir gazeteye verdiği özel röportajla Yalovalılara duyuran Metin Zenginler, konfeksiyonculuğun gelişmesinin yanı sıra özellikle hazır giyimin ve internet üzerinden satışların zirve yapması ile birlikte sektörün tükenme aşamasına geldiğini vurguladı. Zenginler, “Artık zamanı gelmişti. Ben, mesleğin en güzel yıllarında, en verimli dönemlerinde bu işi yaptım. Severek icra ettiğim mesleğimi elbette üzülerek bırakıyorum, ancak biliyorum ki bırakma zamanım da gelmişti. Zaten görünen o ki, önümüzdeki 10-15 yıllık süre içinde meslek, tamamen yok olacak. Zira aşağıdan yetişen yok. Ben bu işi zirvede yaptığım yıllarda ustalarımız, bizden tecrübeli ağabeylerimiz, büyüklerimiz vardı. Onlardan bir şeyler öğrenen genç insanlar; çıraklıktan kalfalığa, ustalığa geçiş yaparlardı. Bugün böyle bir durum yok maalesef” şeklinde konuştu.

‘Yalova siyasetinin kalbi bizim orasıydı!’

İşini tasfiye eden ve mesleği bıraktığını, artık güzel bir emeklilik dönemine kendisini hazırladığını ifade eden Terzi Metin (Metin Zenginler) son yıllarda Yalova siyasetinin kalbinin attığı mekanlardan biri olan işyerinin yokluğuna en çok da sürekli müdavimi olan siyasetçi arkadaşları olacağının altını çizerek, “Dostlarım adına üzgünüm. Artık siyaset konuşacak, tartışacak değişik ortamlar bulmak zorunda kalacaklar” şeklinde esprili bir değerlendirmede bulunmayı da ihmal etmedi.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.