yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

NİLAY’IN FORMASI EMEKLİ EDİLDİ

NİLAY’IN FORMASI EMEKLİ EDİLDİ
26.02.2023 12:11
0
A+
A-

 

KARİYERİNDE EN ÇOK YALOVA FORMASI GİYDİ

  • Deprem felaketinde babaannesini ziyaret ettiği Malatya’da enkaz altında kalarak hayatını kaybeden ve bir dönem Yalova VİP forması giyen Çankaya Üniversitesi oyuncusu Nilay Aydoğan’ın ‘46’ numaralı forması, kulüp tarafından emekli edildi.

 

 

Onur ERDİK

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve çok sayıda can kaybı yaşadığımız deprem felaketinde hayatını kaybeden eski Yalovalı basketbolcu Nilay Aydoğan’ın formasın giydiği ‘46’ numaralı Çankaya Üniversitesi formasının kulüp tarafından emekli edildiği açıklandı. İki sezon Yalova VİP formasını da terleten ve basketbolseverlerin yakından tanıdığı Nilay, Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde Çankaya Üniversitesi’nin Hatay Büyükşehir Belediyesi deplasmanında oynadığı maçın ardından lige verilen milli arada, Malatya’daki babaannesinin yanına gitti. 6 Şubat 2022 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kaldığı binanın yıkılması sonucu enkaz altında kalan başarılı basketbolcunun cansız bedeni 12 Şubat 2022 enkazdan çıkarılmıştı. Nilay, sonrasında İstanbul Kasımpaşa Kulaksız Mezarlığına defnedilmişti.

Süper Lig’e adı verildi..

Öte yandan Türkiye Basketbol Federasyonu, deprem felaketinde hayatını kaybeden merhume Nilay Aydoğan’n adını, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ne verdi. Böylece TKBSL’nin 2022-2023 sezonundaki adı, Nilay Aydoğan Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi olarak sezon sonuna kadar devam edecek. Vefatı nedeniyle herkesin derin üzüntü duyduğu Nilay, Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin yanı sıra Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde de uzun seneler basketbol oynamıştı.

‘46’ numaralı forması emekli edildi.

Yalova’da da 2 sezon boyunca formasını giydiği Yalova VİP takımında ‘46’ numaralı formayı giyen Nilay’ın bu sezon formasını terlettiği Çankaya Üniversitesi, merhumenin sırtında taşıdığı ve çok sevdiği 46 numaralı formayı emekli etti. Çankaya Üniversitesi Spor İşleri Şube Müdürü Haluk Bilgin, yaptığı açıklamada, Nilay Aydoğan’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. Nilay’ın azimli ve aynı zamanda başarılı bir sporcu olduğunu vurgulayan Bilgin, “Çankaya Üniversitesi ailesi ve takım arkadaşları olarak Nilayımızı hiçbir zaman unutmayacağız. Sporcumuzun 46 numaralı formasını emekliye ayırdık ve spor salonumuzun başköşesine astık. Bundan sonra kimseye forması verilmeyecek” ifadelerini kullandı. Haluk Bilgin, Türkiye Basketbol Federasyonunun, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 2022-2023 sezonunun kalan bölümüne Nilay Aydoğan’ın ismini verdiğini hatırlatıp, “Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Çankaya Üniversitesi ailesi olarak değerli sporcumuza ve babaannesine bir kez daha Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz” açıklamasında bulundu.

Kariyerindeki 208 maçın 78’inde Yalova forması giydi..

Öte yandan aramızdan ayrılan merhume Nilay Aydoğan, basketbol kariyeri boyunca 208 maça çıktı. Bin 299 sayı, 969 ribaunt ve 242 asisti bulunan Nilay, basketbol kariyeri boyunca en parlak dönemini ise Yalova’da yaşadı. İki sezon formasını giydiği temsilcimizde toplamda 78 resmi maça çıkan ‘46’ numaralı Nilay, 644 sayı, 450 ribaunt ve 83 asistle skor üretkenliği anlamında kariyer rekorunu Yalova VİP formasıyla kırdı. Çankaya Üniversitesi’nde üçüncü sezonunu yaşarken hayatını kaybeden Nilay, 62 karşılaşmada 331 sayı, 239 ribaunt ve 98 asist kaydetti. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde de 38 maçta süre alan merhume Nilay Aydoğan, 162 sayı, 142 ribaunt ve 30 asistle Akdeniz temsilcisindeki kariyerini noktaladı. 15 kez formasını terlettiği İzmit Belediyespor’da 97 sayı, 88 ribaunt ve 23 asistlik performans ortaya koyan Nilay, Samsun Basketbol İhtisas’ta da 10 müsabakada kendisine süre buldu. 38 sayı, 36 ribaunt ve 6 asistle Karadeniz ekibindeki macerasını tamamlayan merhume basketbolcu, Osmaniye Gençlik ve Spor Kulübü’nde 5 mücadelede 27 sayı, 14 ribaunt ve 2 asistlik performans sergilemişti. Böylece deprem felaketinde kaybettiğimiz ve spor camiasının ‘46’ numaralı formasıyla tanıdığı Nilay, yaşadığı dönemde basketbol kariyerinde en çok Yalova formasıyla parkelerde görev yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.