yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

NATO YOLU DERT YOLU!

NATO YOLU DERT YOLU!
03.11.2023 17:42
0
A+
A-

55 YIL ÖNCE HABERCİ UYARMIŞTI, YİNE UYARIYORUZ: ÖNLEM ALIN!!

  • Özellikle yağışlı havalarda kayganlaşan zemin nedeniyle artan kaza sayıları, Çınarcık-Yalova yolunu sürücüler için tehlikeli hale getiriyor..

55 YIL ÖNCE YAYINLANAN HABERCİ GAZETESİ: “GEZMEYE GELİP, CENAZE İLE DÖNENLERE SEYİRCİ KALANLARDAN SAVCI DAVACI OLMALI!”

Haber / Zeynep TAŞTAN

Çınarcık; ötesinde Armutlu ve Esenköy, güzellikleriyle ünlü bir tatil ilçelerimiz ve beldemiz olarak öne çıkan turizm noktalarımızdır. Ancak, son yıllarda Çınarcık-Yalova yolundaki kazalar, bu güzellikleri gölgelemeye başladı. Özellikle yağışlı havalarda kayganlaşan zemin nedeniyle artan kaza sayıları, bu yolu sürücüler için tehlikeli hale getiriyor.

ÇÖZÜM BASİT..

Çınarcık-Yalova yolu, yoğun bir trafik akışına sahip ve bölge halkı için hayati bir öneme sahip. Ancak, yıllardır süregelen kazalar nedeniyle, bu yol kanayan bir yara haline gedi. Yağışlı havalarda zemin kayganlaşması kazaların artmasına neden olan faktörlerden sadece biri. Turizm açısından önemli olan bu yolun güvenliği için acil önlemler alınmalı. İlk olarak, yolun iyileştirilmesi ve bakımının düzenli olarak yapılması gerekir. Yağışlı havalarda yol zemininin kontrol edilmesi ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınması, kazaların azalmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca, trafik sinyalizasyon sistemi ve hız sınırlamalarının gözden geçirilmesi de önemli. Çınarcık-Yalova yolundaki sürekli kazalar, bir an önce çözüme kavuşturulması gereken bir sorun.

55 YIL ÖNCE HABERCİ UYARMIŞTI..

10 Ağustos 1968 yılında yayınlanan 204 sayılı Haberci Gazetesi’nde Çınarcık-Yalova yolunun ölüm yolu haline geldiğini belirtmiştik. 55 yıl boyunca değişen tek şey nüfus oranı oldu. 1968 tarihli Haberci Gazetesi’nde yazılanları olduğu gibi aktarıyoruz: “Gezmeye gelip, cenaze ile dönenlere seyirci kalanlardan savcı davacı olmalı! Yalova Çınarcık yolu ölüm yolu haline geldi. Son günlerde Yalova- Çınarcık yolunda vuku bulan kazalarda ölenlerin sayısı bir hayli artmış ve turizm mevsimi dolayısıyla artan bu kazaların çokluğu Yalova’da korku ve dehşet yaratmaktadır. Çınarcık yolunda artan kazalar neticesinde her gün tavuk ölüsü misali insan ölmekte ve böylece Yalova’da tesadüfen yaşadığımız bir kere daha ortaya çıkmaktadır. Ancak bu trafik adı altında işlenen cinayetlerden kimin mes’ul olduğu bilinmektte ve sadece ölenlere rahatlıkla birer defin ruhsatı verilip, suç şöföre veya ölene yüklenmektedir. Olaylarda basit birer trafik vakası olarak kapatılmaktadır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.