yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

‘NAMUSLU İNSANLARIN OYLARINI İSTİYORUM!’

‘NAMUSLU İNSANLARIN OYLARINI İSTİYORUM!’
07.05.2023 21:01
0
A+
A-

CESUR YÜREK, MEMLEKETİ YALOVA’DA VATANDAŞLARA SESLENDİ:

‘PKK, HİZBULLAH VE FETÖ’NÜN BİRLİKTE SALDIRDIĞI TEK KİŞİYİM!’’

  • Memleket Partisi Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim çalışmaları kapsamında Yalova’da hemşerileriyle bir araya geldi.

Yalovalıların kendisini 5 dönem milletvekili seçtiğini ve Yalova’yı tüm Türkiye’ye tanıttığını kaydeden Memleket Partisi Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı adayı İnce, “Söz veriyorum, seçildikten sonra Yalova’yı dünyaya tanıtacağım” açıklamasında bulundu.

  • Onur ERDİK

 

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, seçim çalışmaları için memleketi Yalova’da dün bir miting düzenledi. Binlerce vatandaşın takip ettiği miting, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Miting alanına kurulu platforma eşi Ülkü İnce ile birlikte çıkarak vatandaşları selamlayan Muharrem İnce, ardından gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

‘PKK, Hizbullah ve FETÖ’nün birlikte saldırdığı tek kişi benim’..

Türkiye siyasetinde yaptığı mitinglerin sayısını Cumhuriyet tarihi boyunca geçen olmadığını belirten Muharrem İnce, “Cumhuriyet tarihinde bana atılan iftira kadar, benimle ilgili düzenlenen sahte belge, dekont kadar hiç kimseye bir şey yapılmadı. Hem PKK’nın hem Hizbullah’ın hem de FETÖ’nün birlikte saldırdığı tek kişi benim. Sabah PKK’lılar sahte barkod çıkarıyor, milyon dolarlık; öğlen Hizbullahçılar, ‘Muharrem İnce camiyi yıkacakmış’ diyor, akşamüstü FETÖ’cüler başka bir dekontu yayınlıyor. Benim söylediğim şu: ‘Bir yurtta bir çocuğa tecavüz olursa o yurdu yıkarım.’ Bunu alıp, ‘Kur’an kurslarını, camileri yıkacakmış’ diye iftira atan alçaklar var. Bir siyasi partiye 223 bin liradan fazla para yardımı yapılamaz, yapılırsa para hazineye gider. Bunu bilmelerine rağmen her gün sahte dekontlar yayınlıyorlar. Kim yapıyor bunu? FETÖ’cüler yapıyor. Kim yayıyor? Benim eski arkadaşlarım yayıyor. O FETÖ orduyu dağıttı. TÜBİTAK’ta, adli tıpta sahte videolar yayınlayarak orduyu dağıttılar. Belgeler yayınladılar. AKP de ortaklık yaptı onlarla, sonrasında ayrıldılar” diye konuştu.

‘Köroğlu gibi döne döne, vuruşa vuruşa, çarpışa çarpışa, göğüs göğüse mücadele ediyorum’..

Kendisine iftira atanlarla mücadele ettiğinin altını çizen İnce, “17-25 Aralık ve 15 Temmuz’dan sonra şimdi de bana saldırıyorlar. Bir yandan PKK’lılar ateş ediyor, bir yandan Hizbullahçılar, bir yandan FETÖ’cüler. Ben de Köroğlu gibi; döne döne, vuruşa vuruşa, çarpışa çarpışa, göğüs göğüse mücadele ediyorum. Bu bir linç, bu bir iftira girişimi. Ama Muharrem İnce diz çökmez, Muharrem İnce boyun eğmez, Muharrem İnce haklı çünkü. Terör örgütlerinden medet umanlar utansın, benim utanacak bir şeyim yok. Marjinal gruplara yaslananlar utansın. Ben bu ülkenin helal lokma yiyenlerinin oyunu istiyorum. Bu ülkede meclisi bombalayanların oyunu istemiyorum, polis arabasına kurşun atanların oyunu istemiyorum, yolda bulduğu ekmeği öpüp başına koyanların oyunu istiyorum. Yetimin başını okşayanların oyunu istiyorum. Fakiri doyuranların oyunu istiyorum. Namuslu insanların oyunu istiyorum” açıklamasında bulundu.

‘Ecevit’e de aynısını yaptılar, Ecevit’e de bölücü dediler’..

Çıktığı yolun zor bir yol olduğunu bildiğini ifade eden Memleket Partisi Genel Başkanı, “Önümde dikenlerin, taşların olduğunu biliyorum. Ecevit’e de aynısını yaptılar, Ecevit’e de bölücü dediler. ‘Oyları bölüyorsun’ dediler. Ecevit hiç tınlamadı, yoluna devam etti. İki kere başbakan oldu, ama Ecevit’e bölücü diyenler 60 senedir hiçbir şey olmadı. Benim dedelerim Selanik’ten geldiklerinde bir Mayıs akşamında Kızılay’ın çadırlarını kurmuşlar, tabii o zaman Kızılay namuslu, o zaman Kızılay çadır satmıyor. Bedava veriyor. Tam 99 yıl sonra yine bir Mayıs ayında buradan sesleniyorum: 99 yıl önce burada Kızılay’ın çadırında kalan dedeme bedava çadır veren Kızılay, Kahramanmaraş’ta, Gaziantep’te, Adıyaman’da, Hatay’da çadır sattı. İlk işim ne biliyor musunuz? Seçilir seçilmez Kızılay başkanını görevden alacağım; söz” şeklinde konuştu.

‘Söz veriyorum; Yalova’yı dünyaya tanıtacağım’..

Yalova’nın, Türkiye tarihinde önemli bir yeri olduğuna vurgu yapan İnce, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Atatürk bu şehirde 311 gece konakladı. Türk Dil Kurumu’nu burada kurdu. Türk Tarih Kurumu’nu burada kurdu. Kur’an-ı Kerim’in Türkçeleştirme çalışmaları burada yapıldı. Tarımla, hayvancılıkla ilgili çalışmalar burada yapıldı. Çok partili hayata geçişin temelleri, Serbest Cumhuriyet Fırkası burada kuruldu. Burası Atatürk’ün, genç Cumhuriyetin yazlık başkentidir. Yalova’da beni 5 dönem milletvekili seçtiniz. Ben bu Yalova’yı Türkiye’ye tanıttım. Herhangi bir yere gittiğinizde, ‘Yalovalıyım’ dediğinizde, ‘Muharrem İnce’nin kenti’ diyorlar. Ben bu Yalova’yı, söz veriyorum; dünyaya tanıtacağım. Gençler; sizinle birlikte bu ülkenin kaderine el koyacağız, hiç merak etmeyin. Bu ülkenin kaderini birlikte değiştireceğiz. 21 yıllık bir iktidar var; tek başına. Her yetki yanlış kullanıldı. Bakanları o belirliyor, valileri o belirliyor, anayasayı değiştirmiş. Her şey onun elinde. Ekonomiyi batırmış, 1.60’tan aldı doları, 20 liraya çıkardı. Tarımı bitirdi, tahıl koridoru olmakla övünüyor. Buğdayın ana vatanı biziz; Türkiye. Ukrayna’dan buğday alıyoruz biz. Hayvancılığı bitirdi. Türkiye’de eğitimi çökertti. Eğitimin niteliği bitti. Yargı, adalet dağıtmıyor. İktidarın sopası olmuş. Medya susmuş, sivil toplumumuz susmuş, liyakatı bozmuş. Toplumu kutuplaştırmış, Sokaklar Suriyeli dolu. 21 yılda yaptı bunları. Bu 21 yılın 18 yılında Davutoğlu ile Babacan yanındaydı. Ama bakandı, ama genel başkandı, ama başbakandı; yanındaydı. Erdoğan bu sorunları çözemez, Erdoğan’ın eskileri ile Kılıçdaroğlu da çözemez.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.