yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
17°C
Yalova
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

MÜTHİŞ FİNAL!

MÜTHİŞ FİNAL!
05.09.2023 15:39
0
A+
A-

ŞİRKETLER KUPASI’NDA ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ TERSANESİ

  • Yalova Şirketler Kupası Yaz Ligi’nde şampiyon belli oldu. Nefesleri kesen turnuvanın finalinde Beşiktaş Tersanesi, Mariner Mühendislik’i 4-3’lük skorla devirerek kupayı ilk kez müzesine götürdü.

Üçüncülük-dördüncülük müsabakasında ise Tersan Tersanesi, AKKİM’i 8-6 mağlup ederek turnuvayı üçüncülükle noktaladı.

 

Onur ERDİK

Yalova’nın en prestijli futbol turnuvası olan 2023 Şirketler Kupası Yaz Ligi’nde heyecan dolu 6 haftalık maraton sona erdi. Final gününde birbirinden çekişmeli ve gol düellosuna sahne olan iki karşılaşma vardı. İlk olarak üçüncülük-dördüncülük müsabakası yapıldı ve Tersan Tersanesi ile AKKİM takımları kozlarını paylaştı. Mavi-lacivertli ekip Tersan, rakibini 8-6 yenmesini bildi ve organizasyonu üçüncü sırada kapattı. Gecenin büyük finalinde ise Beşiktaş Tersanesi ile son iki turnuvanın şampiyonu Mariner Mühendislik karşı karşıya geldi. 7 golün kaydedildiği mücadelede siyah-beyazlılar, güçlü rakibini 4-3 devirip kupanın sahibi oldu.

Tersan, AKKİM’e geçit vermedi..

Turnuvanın üçüncülük-dördüncülük mücadelesinde Tersan Tersanesi ile AKKİM, Kaptan Halı Saha Tesislerinde karşılaştı. Kent77’den canlı yayınlanan mücadelenin ilk yarısını Tersan, 4-1 önde bitirdi. Mavi-lacivertlilerin gollerini Oğuz Kaan Bilginoğlu (3) ve Refik Çakır kaydetti. AKKİM’in ilk 25 dakikada tek sayısı ise Tahir Güler’den geldi. İkinci devrede geri dönmeye çalışan AKKİM, farkı azaltsa da Tersan Tersanesi rakibine geçit vermeyip mücadeleden 8-6 galip ayrıldı. İkinci devrede mavi-lacivertlilerine gollerine Mert Arpaç (2), Oğuz Kaan Bilginoğlu ve Refik Çakır imza attı. Turuncu-morlular; Özgür Kaymaz (3), Tahir Güler ve Mehmet Ali Kurt’la ayakta kalmaya çalışsa da AKKİM geri dönüş yapamadı ve 50 dakikayı 4-3 galip kapayan Tersan Tersanesi, üçüncü tamamladı. AKKİM de 2023 Şirketler Kupası Yaz Ligi’ni dördüncülükle noktalamış oldu.

Adına yakışır final..

Kaptan Halı Saha Tesislerindeki organizasyonun büyük finaline geçildi. Futbolseverlerin büyük ilgi gösterdikleri ve yine Kent77’den canlı yayınlanan müsabakada Beşiktaş Tersanesi ile Mariner Mühendislik kozlarını paylaştı. Turnuvadaki ilk şampiyonluk için Göktay Günal, Yusuf Argün, Mutluhan Ar, Fırat Şahin, Erdal Akyol, Rıza Altıntaş ve Ahmet Bekçi kadrosuyla sahadaki yerini alan Beşiktaş Tersanesi; Enes Yılmaz, Tayfun Kaya, Emre Akyıldız, Muhammed Esad Çelik, Ahmet Seyfi Yüksel, Emin Soner Yusuf Turgut ve Enes Dışpınar’dan oluşan Mariner Mühendislik ile kıran kırana mücadeleye girdi.

İlk yarıda şok skor..

Turnuvanın son iki şampiyonu Mariner Mühendislik, ilk devrede şok skorla karşı karşıya kaldı. Maça hızlı başlayan Beşiktaş, 11. dakikada Mutluhan Ar’ın şık golüyle 1-0 öne geçti. Bu golden 1 dakika sonra siyah-beyazlılarda Fırat Şahin’in kullandığı köşe vuruşunda arka direkte kafayı vuran Rıza Altıntaş, skoru 2-0’a taşıdı. Dakikalar 21’i gösterdiğinde Ahmet Bekçi, ceza sahası ön bölgesinden düzgün vuruşla farkı 3’e çıkardı. İlk yarıda son sözü 25+3’te Mutluhan Ar söyledi ve siyah-beyazlılar, devre arasına 4-0’lık avantajla girmiş oldu.

Ahmet Seyfi, Mariner’i ayakta tutmaya çalıştı..

Zorlu maçın ikinci yarısında pes etmeyen Mariner Mühendislik, 29. dakikada golcüsü Ahmet Seyfi Yüksel’in sahne almasıyla skoru 4-1’e getirdi. Bu golden 10 dakika sonra Ahmet Seyfi, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydederek farkı da 2’ye çekti: 4-2. Son anları nefesleri kesen mücadelenin ikinci yarısına 7 dakika oynanmayan zaman eklenirken; 50+1.dakikada Muhammed Esad Çelik’in şık golüyle Mariner Mühendislik, duraklamalara girilirken skoru 4-3 yaptı. Kayıp süreye eklenen ekstra zamanda beraberlik golü arayıp en azından maçı doğrudan penaltı atışlarına götürmek isteyen Mariner Mühendislik’in çabası sonuç getirmezken; karşılaşmayı 4-3 kazanan Beşiktaş Tersanesi, organizasyondaki ilk şampiyonluğunu elde etti. Mariner ise formasına üçüncü yıldızı ekleme şansını kaybetti. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Beşiktaş Tersanesi oyuncuları büyük sevinç yaşarken; karşılaşmayı izleyen siyah-beyazlı ekibin taraftarları ellerinde meşalelerle sevinç yumağı oluşturdular.

Kupa seremonisine geçildi..

Büyük finalin ardından kupa seremonisine geçildi. Turnuvada AKKİM’e dördüncülük kupası ve madalyaları verildi. Üçüncü olan Tersan Tersanesi’ne kupa ve madalyaları, Winner Sport organizasyonu sahipleri Yalçın Tekin Çetin, Samet İkiz ve İlker İzol birlikte takdim etti. Finalde kaybederek ikinci olan Mariner Mühendislik, kupa ve madalyalarını Beşiktaş Tersanesi Müdürü İbrahim Aydın’ın elinden aldı. İlk kez kupayı müzesine götürerek şampiyon olan Beşiktaş Tersanesi’ne kupa ve madalyalarını, Fenerbahçeli eski milli futbolcu ve Yalovaspor Teknik Direktörü Faruk Yiğit takdim etti. Ayrıca turnuvanın en iyi kalecisi seçilen Mariner Mühendislik file bekçisi Enes Yılmaz, organizasyonun en değerli oyuncusu Beşiktaş Tersanesi’nin usta kramponu Mutluhan Ar ve 19 golle gol kralı olan Mariner Mühendislik futbolcusu Ahmet Seyfi Yüksel’e de ödül verildi. Organizasyona destek veren katılımcılara da birer teşekkür plaketi takdim edildi. Böylece yaklaşık 6 hafta süren 2023 Şirketler Kupası Yaz Ligi, görkemli törenle son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.