yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4615
EURO
34,7745
ALTIN
2.420,41
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

‘MUHTARLIK KUTSAL BİR GÖREV’

‘MUHTARLIK KUTSAL BİR GÖREV’
19.10.2023 16:32
0
A+
A-
  • 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Yalova Valiliği öncülüğünde Uygulama Oteli’nde muhtarlar için yemek düzenlendi..

“Çok kısa bir zamanda bir araya geldik ama biliyorum ki hepiniz bulunduğunuz bölgedeki sorunlara duyarlı, çözüm odaklı ve bizim idaremizle her zaman işbirliği içerisinde olduğunuzu biliyorum.”

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

19 Ekim Muhtarlar Günü yemeğinin açılış konuşmasını Marmara Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Disiplin Kurulu Üyesi, Yalova İli Muhtarlar Derneği Başkanı ve Süleymanbey Mahalle Muhtarı Mustafa Kandemir gerçekleştirdi. Başkan Kandemir, “Bizlere kendimizi özel hissetmemizi sağlayan bu güzel günün kutlamasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve gazi meclisimize buradan şükranlarımızı sunarım. 19 Ekim 1829 tarihinde 2. Mahmut tarafından yayımlanan bir fermanla İstanbul Üsküdar Eyüp ve Galata kadılıklarında daha sonra 2 Aralık 1833’te Kastamonu Taşköprü’de kurulan muhtarlık müessesesi 194 yıldır bu topraklarda varlığını sürdürmektedir. Muhtarlık, Osmanlı’dan günümüze taşınan ender kurumlardan biridir. Muhtarlarımız köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumları ile ilişkilerinde aracı bir rol oynarken diğer taraftan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Muhtar Demokrasinin Temel Taşıdır’ anlayışına sadık kalarak çağdaş, hukukun üstünlüğüne inanan, toplum ihtiyaçlarının belirlenmesi ve çözümü noktasında sorumluluk alan muhtarlar olarak bağımsız bir muhtarlar yasası çıkartılarak görev ve sorumluluklarımızın kanun güvencesi altında alınması en büyük istediğimiz ve arzumuzdur. Bu konuda da son dönemde özlük haklarımızda önemli iyileştirmeler sağlayan cumhurbaşkanımız ve gazi meclisimizin gerekli adımları atacağından hiç şüphemiz yoktur. Ayrıca Filistin’de yaşanan menfur olayda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu vahşeti yaşatanları muhtar arkadaşlarım adına lanetliyorum” dedi.

‘MUHTARLIK KUTSAL BİR GÖREV’..

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen yemeğe katılan Vali Dr. Hülya Kaya da, “Çok kıymetli muhtar kardeşlerim, çok kutsal çok güzel bir görev icra ediyorsunuz. Dolayısıyla bu iş çok meşakkatli ama hayır yönünden de baktığımızda çok feyizli çok mükafatı olan bir iş. Dolayısıyla hepinizi bu 5 yıllık süreçte görevinizi en iyi şekilde yaptığınız için tebrik ediyorum. Çok kısa bir zamanda bir araya geldik ama biliyorum ki hepiniz bulunduğunuz bölgedeki sorunlara duyarlı, çözüm odaklı ve bizim idaremizle her zaman işbirliği içerisinde olduğunuzu biliyorum. 2 tane ilçemizde muhtarlar toplantısını gerçekleştirdik. Çınarcık ilçemizi ziyaret ettik ve diğer bir ilçemiz Armutlu’yu ziyaret ettik. Orada da hem halk toplantısını gerçekleştirdik hem de muhtarlarımızla bir araya geldik. Biz sizlerle her daim berber bu yolda yürümeye ve emek sarfetmeye hazırız. Başta belediye başkanımız, meclis başkanımız, muhtarlar federasyonu başkanımız, mesai arkadaşlarımız her zaman her daim telefonun ucundayız bunu bilmenizi istiyoruz. Yapacağınız bütün işlerde istişare içinde olmamız, bizimle beraber olmanız bizim başarımıza başarı katacaktır. Dolayısıyla sizin işbirliğiniz sizin desteğiniz bizler için çok önemli. Bu arada bir eksikliğimiz oldu kusura bakmayın. Ben muhtarlık görevini sadece sizin yaptığınızı düşünmüyorum. Sizin eşinizde bu konuda en büyük destekçiniz. Kimi muhtarımızın mührü eşinde duruyor, dolayısıyla bugün buraya eşlerinizi de davet edecektik ancak yoğunluğumuzdan bunu atladık. İnşallah bir dahaki muhtarlar gününde eşlerinizle beraber burada sizi görmek istiyoruz, misafir etmek istiyoruz. Bu yolculuktaki en büyük destekçiniz eşiniz ve evlatlarınız dolayısıyla onların da muhtarlar gününü kutluyorum, gayri resmi olsa da onlarda muhtarlık yapıyorlar. Kendilerine sevgilerimiz, saygılarımı ve hürmetlerimi iletin lütfen.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.