yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5837
EURO
34,7934
ALTIN
2.507,59
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C

Muhtarlar da Doğa Pasaportlu oldu

Muhtarlar da Doğa Pasaportlu oldu
21.02.2022 17:26
0
A+
A-

 

 

 

Haber / Esin KAYA

 

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve eşi Yasemin Oral, Yalova Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir ile yönetim kurulu üyelerini eşleriyle birlikte Hersek Lagünü Doğa Eğitim ve Engelli Uyumlu Kuş Gözlem Kulesi ile Engelli Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde ağırladı.

MENTA ÇAYI İKRAM EDİLDİ..

İlk olarak, meclis üyeleriyle birlikte Engelli Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde kahvaltı yapan Oral, daha sonra Hersek Lagün’nde yapılan çalışmaları Yalova Muhtarlar Derneği yönetim kurulu ile ailelerine anlattı. Türkiye’nin engelli uyumlu ilk ve tek Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde yapılan çalışmalar ve bölgede yer alan bitkiler hakkında sunum yapılarak alan gezildi. Burada davetlilere geçtiğimiz hafta bahçede yapılan ilk hasattan elde edilen Menta (nane) bitkisinden demlenen çay ikram edildi.

KUŞLARI VE BÖLGEYİ İZLEDİLER..

Ardından yine ülkemizin ilk ve tek Hersek Lagünü Doğa Eğitim ve Engelli Uyumlu Kuş Gözlem Kulesi’ne geçildi. Başkan Oral, burada da muhtarlar ve ailelerine çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kuş gözlem kulesinde kuşları ve bölgeyi izleyen misafirler güzel bir gün geçirdi.

DOĞA PASAPORTU VERİLDİ..

Doğa Eğitim ve Engelli Uyumlu Kuş Gözlem Kulesi’nde, Altınova Belediyesi tarafından ülkemizde ilk kez uygulanan Doğa Pasaportu, muhtarlar ve ailelerine anlatıldı. Altınova Belediyesi Doğa Pasaportlarını alan misafirler, ‘Doğa ve Hayvanları Koruma ve Yaşatma’ sözleşmesinin de gönüllüsü oldular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.