yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

MUHSİN SEVENCAN YALOVA’YI ANLATTI

MUHSİN SEVENCAN YALOVA’YI ANLATTI
28.05.2023 17:08
0
A+
A-
  • Araştırmacı- Yazar Muhsin Sevencan, Yalova Sohbetleri konulu söyleşisinde Yalovalılarla buluştu.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Belediyesi ‘Gelenekten Geleceğe İbrahim Müteferrika Kültür Sanat Etkinlikleri’ kapsamında yer alan söyleşi programları Araştırmacı- Yazar Muhsin Sevencan ile devam etti. Yalova tarihi hakkında şimdiye kadar ‘Yalova ve Çevresinde Belgelerle Ermeni Terörü’ ile ‘1840 Yalova Müslim Nüfus Defterleri’ kitaplarıyla Yalova tarihine ışık tutan Sevencan’ın söyleşi programı Yalova Belediyesi Kent Müzesi’nde gerçekleştirildi.

‘Yalova bizim için ayrıcalıklı’

Söyleşiye başlamadan önce bir konuşma yapan Sevencan, “Yalova bizim için her zaman ayrıcalıklı bir yere sahip. Ne zaman bir imkan olsa Yalova sohbeti yapar, elimizden geldiğince bilgilendirmeye çalışırız. Yalova için gayretlerimi sürdürmeye devam edeceğim. Dersimiz Yalova. Çok çalışacağız” dedi. Söyleşiden önce ‘Zümrüt Yalova’ isimli şiirini okuyan Sevencan, şiirin yazılı olduğu kağıdı Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’a hediye etti.

Teşekkür etti

Programa; Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıduman, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler ile vatandaşlar katıldı. Başkan Tutuk, Sevencan’a Yalova’nın tarihini gün yüzüne çıkarttığı ve vermiş olduğu öğretici bilgiler için teşekkür ederek, çiçek takdiminde bulundu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.