yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

‘MUHALEFET DEĞİL; YIKIM EKİBİ!’

‘MUHALEFET DEĞİL; YIKIM EKİBİ!’
28.05.2022 18:45
0
A+
A-

 

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, bir dizi ziyaret için Yalova’ya geldi. İlk olarak Yalova Valiliği’ni ziyaret eden Mehmet Özhaseki, sonrasında AK Parti İl Başkanlığı’nda basın açıklaması yaptı. Özhaseki; basın açıklamasının ardından Yalova milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş, Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, İl Başkanı Muğlim Bağatar, ilçe belediye başkanları ve parti yöneticileriyle bir toplantı düzenlendi. AK Parti iktidarı döneminde belediyecilik anlamında atağa geçildiğini ve son 20 yıllık büyük projelerin tamamının AK Parti iktidarı döneminde gerçekleştirildiğini ifade eden Özhaseki, “Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği gibi gönül belediyeciliğini inşa etmeye çalışıyoruz. Evet, büyük projeler, devasa işler yapabiliriz ama insanımızdan kopmadan, onlarla beraber, onlarla istişare ederek, onlarını gönlünü, duasını alarak yapacağız. Bu şekilde hareket etmekte kararlıyız” dedi.

‘MUSTAFA BAŞKAN YALOVA’DA ÇALIŞIYOR DİYE ISRAR EDERSENİZ O DA BİR ALGIDIR’..
CHP’li belediyelerin yeni dönemde başka bir belediyecilik anlayışı geliştirdiğini ifade eden Özhaseki, şunları söyledi: “Bizim anlayamadığımız ya da tasvip etmediğimiz, hoş görmediğimiz bir belediyecilik anlayışı. Eski dönemin o militan yapısıyla, hizmetten çok uzak, ideolojik takılan CHP belediyecilik anlayışı karşımıza şimdi de algı belediyeciliği olarak çıktı. Algı insanları bir şeye inandırmak için ısrar etmektir. O konuda profesyonelce davranmaktır. Eğer siz bunu doğru bir şekilde yaparsanız kimsenin diyecek bir şeyi yok. Mustafa Başkan Yalova’da çalışıyor diye ısrar ederseniz o da bir algıdır. Bunu yapmakta hiçbir beis yok ama tam tersi, olmamış bir şeyi olmuş, var olmayan bir şeyi varmış, yapılmayanı yapılmış gibi göstermek hususunda ustaca ajanslara paralar dökerek müthiş bir belediyecilik yapmaya çalışıyorlar. İstanbul Belediyesi geçen yıl ajanslara 845 milyon TL para vermiş. Arkadaşlar neredeyse 1 milyar TL. Yalova’nın bütçesinin kaç misli olduğunu düşünün. Yine kıyas olsun diye söylüyorum, İstanbul depremi bir gerçek, yakın gelecekte de tehditler var. O konuda bütün bilim adamları da aynı fikirdeler. Deprem için açılan bütçe 495 milyon TL, sosyal konutlar için ayrılmış bütçe 12 milyon TL ama ajanslara algı operasyonu için ayrılan pay 845 milyon TL. Müthiş paralar bunlar. Bunun aynısını Ankara’da da görüyoruz.”

‘CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI İÇİN BİRBİRLERİNİ YİYORLAR’..
Cumhurbaşkanı adayı olmak için CHP’li belediyelerin birbirlerini yediğini söyleyen Özhaseki, şöyle konuştu: “Zaten iş yapmaya niyetleri de becerileri de yok. Hem iş yapmıyorlar hem de müthiş hırslılar bu arada. Hepsi de cumhurbaşkanı adayı. Ellerinden bir iş gelmiyor, beceri yok, daha millete kendilerini ispatlamadılar ama gözleri de hep yüksekte maşallah. Birbirlerini yiyorlar, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için böyle bir ortam ile ne yazık ki karşı karşıyayız. Yolda görseler birbirlerine selam vermeyecek adamlar, özelde birbirleri arayıp da kahve içmeyecek adamlar. Ailece görüşmeyecek insanlar. Sadece ve sadece Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığında bir araya geliyorlar. AK Parti karşıtlığında bir araya geliyorlar. Bunca muhaliflikten, karşıtlıktan bir medeniyet doğar mı; asla doğmaz arkadaşlar. Muhalif grupların bir araya geldiği ortamda sadece kaos doğar. Medeniyet inşa edilemez orada. Bunu herkes biliyor. Kendileri arasında basit basit sorular sorun, bakın nasıl birbirlerine düşeceklerdir, görün. Özelleştirmeler konusunda sorun bakalım, 6 tane, bir de masanın altında saklı duran HDP’ye. O 7 parti ne düşünüyorlar Suriyeliler hususunda, aynı şeyleri mi düşünüyorlar? Sorun bakalım. Ekonomik olarak deney yapacaklar. Sosyal olarak Türkiye’de ne vaat ediyorlar? Bunları sorun bakalım; bu konularda hiçbir fikirleri yok. Sadece Recep Tayyip Erdoğan gitsin, ne olursa olsun. AK Parti gitsin, ne olursa olsun. Böyle bir düşüncede bir araya gelinebilir mi; ama ne yazık ki böyle. Hani şair diyor, ‘Hadi gel şu Süleymaniye’yi yıkalım deseler iki kazma-kürek, iki de ırgat gerek, yeniden gel yapalım desen işte o zaman önce bir Sinan, sonra da Süleyman gerek.’ Bunların ne Süleyman’ı var, ne Sinan’ı var. Bunlar sadece yıkım ekibi olarak karşımızda duruyorlar. Bunun da farkındayız.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.