yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

MÜFTÜ YILMAZTÜRK,  KATFA-DER’İN KONUĞU OLDU

MÜFTÜ YILMAZTÜRK,  KATFA-DER’İN KONUĞU OLDU
21.06.2023 12:02
0
A+
A-

KATFA-DER NURTEN ANIL:

‘DOĞRU BİLGİYİ MUHATABINDAN DİNLEDİK’

  • İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER) tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı. Yılmaztürk, konferansında İslam’ın kadına verdiği değerden bahsetti.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği’nin (KATFA-DER) düzenlemiş olduğu Farkındalığı Artırıyoruz programının bu seferki konuğu İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk oldu. Yılmaztürk, İslam’ın kadına vermiş olduğu önemi anlattı. İl Özel İdaresi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, dernek üyeleri yoğun katılım gösterdiler.

Yılmaztürk, İslam’ın kadına vermiş olduğu önemi anlattı

Kur’an-ı Kerim’de ve İslam’da kadına verilen değerden bahseden Müftü Yılmaztürk, kadın ve erkeğin eşit şartlarda yaratıldığını, her iki cinsin eşit hak ve adaletten yararlanması gerektiğinin dinimizde açık ve net olarak belirtildiğini söyledi. “Dinimizde kadın çalışamaz” diye bir şey yoktur diyen Müftü Yılmaztürk, Peygamber efendimizin eşi Hatice hanımın ticaretle uğraştığını belirti. İslam hukukunun kadına oldukça önem verdiğine de değinen Yılmaztürk, mehir ve miras hakkında da merak edilen soruları yanıtladı.

Teşekkür etti

Programında sonunda KATFA-DER Başkanı Nurten Anıl tarafından İl Müftüsü Yılmaztürk’e teşekkür belgesi takdim edildi. Başkan Anıl, iki saat süren söyleşinin çok verimli geçtiğini belirterek, Müftü Yılmaztürk’e teşekkür etti. Başkan Anıl, “Sayın Müftümüze zaman ayırdığı için çok teşekkür ederiz. Bu söyleşi bizler için çok önemliydi. Zira bazen haddini aşan açıklamalar, yanlış dini bilgilendirmeler insanlarda ayrışmalara ve birbirlerine karşı tahammülsüzlüğe sebep olmaktadır. Kulaktan dolma, örf, adet ve gelenekleri sanki dinin gereğiymiş gibi anlatmaları ve insanlarda bunları dinin kurallarıymış gibi görmeleri çeşitli sorunlara yol açmaktadır. Dinimiz akıl ve mantık dinidir. Aklın ve mantığın kabul etmediği bir şey birilerinin uydurmasıdır ki bunlar çoğunlukla dini kullanarak erkekleri üstün göstermek amacını taşımaktadır. İşte bu nedenle biz gerçek muhatabından, doğru bilgileri almak istedik. Sayın Müftümüz, bize gerçek dini ve gerçek Kur’an mealini herkesin anlayabileceği şekilde ayrıntılarıyla anlattı. Bu nedenle tadı damağımızda kalan bu sohbetlerin devamı için zaman zaman bir araya gelerek Kur’an-ı Kerim’i, yani yol gösterici kitabımızı, Allah’ın bize anlatmak istediği, bize söylemek istediği her şeyi gerçek anlamıyla anlatacak birinden öğrenmeyi gönülden arzu ederiz. Bu sözü de müftümüzden alarak en yakın zamanda yine bir arada olma arzusundayız” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.