yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Yağmurlu
15°C
Yalova
15°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C

MUCİZE GERİ DÖNÜŞ!

MUCİZE GERİ DÖNÜŞ!
13.03.2022 13:03
0
A+
A-

 

Onur ERDİK

 

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ndeki temsilcimiz HDI Sigorta Yalova VİP, 25.haftada İzmir deplasmanına çıktı. Sezonun ilk yarısında rakibine evinde sadece bir sayı farkla mağlup olan Furkan Sağlık’ın öğrencileri, hem rakibinden rövanşı aldı hem de play-off biletini aldı. Temsilcimiz, kalan 5 haftada play-off’a üst sıralardan gidebilmek için mücadele verecek.

İlk yarıda biz üstündük..

İzmir Çeşme Atatürk Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. İlk çeyreği Turuncu-Sarılı takımımız 18-16 önde geçti. İkinci periyot da büyük çekişmeye sahne oldu. Bu periyotta da karşılıklı sayılar kaydedildi. HDI Sigorta Yalova VİP, ikinci çeyreği de 21-18 aldı ve devre arasına 5 sayılık avantajla 39-35 üstün girmesini bildi.

Giden maçı çevirdik..

Temsilcimiz, maçın üçüncü periyodunda adeta kabus yaşadı. Rakip potada sayı üretmekte zorlanan ekibimiz, 16-6 geride bitirdiği çeyrek sonunda son 10 dakikaya 50-45 mağlup girdi. Final periyoduna Çeşme Basket çok iyi başladı. Bir ara 9 sayı farkla geriye düşen VİP, son 5 dakikada 14-0’lık harika bir seri yakalayıp skor avantajını elde etti. Bu periyodu 19-11 kazanan temsilcimiz, karşılaşmadan 3 sayı farkla 64-61 galip ayrıldı. Aldığı bu galibiyetle VİP, 41 puana ulaşıp normal sezonun bitimine 5 hafta kala play-off biletini aldı. İzmir ekibi ise ilk 9 yolunda büyük yara aldı.

Cierra Dillard 30 sayı kaydetti.

HDI Sigorta Yalova VİP’te Cierra Dillard, yine sergilediği performans ile dikkat çekti. Amerikalı basketbolcu, 64 sayının 30’una imza atıp galibiyetin mimarı oldu. Ekibimizde Tuğçe Kanat 9, Fatma Nur İçaçan 7 ve Gözde Yürük de 6 sayıyla skora katkı yaptı. Çeşme Basket’te ise Gizem Kumandanoğlu 23 ve Milena Marjanovic 22 sayı kaydetmesine rağmen yenilgiyi önleyemedi. Ayrıca ev sahibinde bir dönem VİP forması giyen Dilek Dedeoğlu da 10 sayıyla çift haneleri gördü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.