yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
18°C
Yalova
18°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C

MİNYATÜR AĞAÇ (BONSAİ) MÜZESİ KURULUYOR..

MİNYATÜR AĞAÇ (BONSAİ) MÜZESİ KURULUYOR..
18.09.2022 16:58
0
A+
A-

 

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI HASAN SOYGÜZEL:

‘BONSAİ MÜZESİ YALOVA’NIN TURİZMİ HAREKETLENDİRECEK’

  • Türkiye’de bir örneği bulunmayan ve İl Özel İdaresi’nin girişimleri ile Yalova’ya kazandırılacak olan Minyatür Ağaç (Bonsai) Müzesi için geri sayım başladı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ve teknik personel, müzenin projesini incelemek üzere bir araya geldiler.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

İl Özel İdaresi’nin girişimleri ile Yalova’ya kazandırılacak olan Minyatür Ağaç (Bonsai) Müzesi’nin proje hazırlıkları başladı. Geçtiğimiz aylarda Kadıköy Belediyesi tarafından belediye hizmet alanı içerisinde yer alan bin 800 metrekarelik arsa, 25 yıllığına Bonsai Müzesi için tahsis edilmişti. Bunun üzerine arsa ile ilgili çalışma başlatan teknik ekip, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ve Bonsai Sanatçısı Hasan Şimşek ile bir araya gelerek proje üzerinde incelemelerde bulundular.

‘İlimize turizm hareketliliği getirecek’..

Yalova’nın çevreye ve doğaya duyarlı bir il olduğuna vurgu yapan Soygüzel, Bonsai Müzesi’ni Yalova’ya kazandırmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. Soygüzel, açıklamasında, “Türkiye’nin ilk canlı müzesine ev sahipliği yapan ilimize ideal bir Bonsai Müzesi kazandırmak amacıyla, Kadıköy ilçesine Bonsai Müzesi kurmak için karar aldık. Bu müzenin kurulması için gerekli çalışmaları başlatarak çeşitli incelemelerde bulunduk. Alanında uzman kişilerle temaslarda bulunup şehrimizde Bonsai Müzesi çalışmalarını başlattık. Ayrıca kurulacak olan bu müze ülkemizde ilk olacağı için ilimizde ciddi bir turizm hareketliliğini getirmesini planlıyoruz” dedi.

Müzede yer alacak bonsailer incelendi..

Teknik ekip ile bir araya gelerek projeyi incelediklerini söyleyen Soygüzel, “Ülkemizin ilk Bonsai Müzesi’nin kuruluşu ile ilgili hazırlıklarımız devam ediyor. Ülkemize ve ilimize güzel bir eser daha kazandıracağımız için heyecanlıyız. Projemizi detaylı bir biçimde yeniden gözden geçirdik. Ardından da İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Ümit Yılmaz ve Hasan Şimşek hocamız ile birlikte müzede yer alacak bonsaileri inceledik” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.