yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
ALTIN
2.920,13
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
31°C
Yalova
31°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Çok Bulutlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

MİLLİLERİN ŞAMPİYONLUK ŞANSI KALMADI

MİLLİLERİN ŞAMPİYONLUK ŞANSI KALMADI
29.06.2024 16:35
0
A+
A-

GRUPTA YENDİĞİMİZ ALMANLARA DİŞ GEÇİREMEDİK!

  • Yalova Ortopedikler Spor Kulübü (YOSK) oyuncuları Onur Ayhan Eroğlu ile Salim Kurşun’un da formasını giydiği U23 Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı, İspanya’daki Avrupa Şampiyonası’na yarı finalde veda etti.

Grup aşamasında rahat yendiği Almanya karşısında yarı finalde tutuk kalan ay-yıldızlılarımız, rakibine 49-47’lik skorla boyun eğince Avrupa şampiyonluğu fırsatını da kaçırmış oldu.

 

Onur ERDİK

İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen 23 Yaş Altı Tekerlekli Sandalye Basketbol Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden U23 Milli Takımımız, final şansını tepti. Grupta mağlup ettiği Almanya ile yarı finalde karşı karşıya gelen kırmızı-beyazlılar, rakibine 49-47 kaybedince final ve dolayısıyla şampiyonluk umudunu başka bahara bıraktı. Dünya Şampiyonası’na katılmayı garantileyen ay-yıldızlılar, Dünya Şampiyonası’nda mücadele etmeye hak kazandı.

Almanlara bu kez diş geçiremedik..

İspanya’daki Avrupa Şampiyonası yarı finalinde Almanya ile kozlarını paylaşan genç milliler, grupta rahat skorla geçtiği rakibine bu kez diş geçiremedi. Maçın ilk çeyreğini 10-9 önde kapayan milli takımımız, devreye 23-22 geride girdi. Üçüncü periyotta taraflar dengeli oyun ortaya koyarken, 37-34’lük skor avantajını elinde tutan Almanya, son çeyreğe üstün giriş yaptı. Müsabakanın final periyodunda millilerin reaksiyonu yeterli olmadı ve parkeden 49-47 galip ayrılan Almanya, Avrupa Şampiyonası’nda finale yükseldi.

Onur Ayhan Eroğlu’nun 11 sayısı yetmedi..

Milli takım kadrosunda bulunan iki YOSK’lu oyuncu olan Onur Ayhan Eroğlu ve Salim Kurşun ikilisinden Onur, Almanya’ya karşı 11 sayı ve 5 ribauntluk performans göstermesine rağmen yenilgiyi önleyemedi. 3 de asist yapan Onur, turnuvanın en değerli oyuncularından biri olarak dikkat çekti. Bir diğer YOSK’lu Salim Kurşun ise Almanya’ya karşı süre almadı. Milliler, organizasyondaki üçüncülük maçında İtalya ile karşılaşacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.